Σχέδια επέκτασης του ομίλου Σαββίδη στην Αθήνα

Σχέδια επέκτασης του ομίλου Σαββίδη στην Αθήνα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ, για τη ριζική ανακαίνιση του Makedonia Palace θα υλοποιήσει η μισθώτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για τις ανάγκες των εργασιών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017.

Το σχέδιο εκσυγχρονισμού παρουσιάστηκε, χθες, στο ξενοδοχείο από στελέχη της μισθώτριας εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Ιβάν Σαββίδη. Παράλληλα, στο πλαίσιο της παρουσίασης, η managing director του Macedonia Palace, Μαρία Γκοντσάροβα, έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας με μια αντίστοιχη μονάδα αυτής της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η έναρξη της αξιοποίησης ιδιόκτητης έκτασης στο Παλιούρι, η οποία έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων.

Το επενδυτικό σχέδιο στο Macedonia Palace έχει ήδη ξεκινήσει με την πλήρη ανακαίνιση των δωματίων στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου. Θα ακολουθήσει η ανακαίνιση των υπόλοιπων ορόφων και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ θα δημιουργηθεί νέο Spa. Επιπροσθέτως, θα γίνει μερική αναδιάταξη και εκσυγχρονισμός των συνεδριακών χώρων. Το συνεδριακό κέντρο με την κατάλληλη διαχείριση χώρων πολλαπλών χρήσεων θα φθάνει τα 2.000 τ.μ. H νέα δυναμικότητα της μονάδας περιλαμβάνει 276 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, με την ολοκλήρωση της επένδυσης στις 210 θέσεις εργασίας που έχει σήμερα το ξενοδοχείο θα προστεθούν άλλες 70. Η αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού – Βαφειάδη, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελείται την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, επισήμανε την προσπάθεια που επιχειρείται για να αξιοποιηθεί η θέση της μονάδας στην παραλία. Για παράδειγμα, η πλέον αισθητική αλλαγή θα γίνει στον χώρο της ρεσεψιόν, η οποία μετακινείται κεντρικά στον άξονα της θάλασσας, έχοντας απευθείας οπτική επαφή με την παραλία και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Η συντονίστρια του έργου, Μαρία Δέδε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται επτά εταιρείες. Από την πλευρά της, η marketing manager Αντυ Παναγιωτίδου ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί το site www.remakedoniapalace.com και να παρακολουθήσει διαδραστικά το έργο της ανακαίνισης.

Σημειώνεται ότι το Makedonia Palace αποτέλεσε το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη. Η έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας έγινε το 1966 και το 1972 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Η μισθώτρια εταιρεία υπέγραψε τη σύμβαση μακροχρόνιας ενοικίασης του ξενοδοχείου τον Μάρτιο του 2014, καθώς πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο ανήκει το ακίνητο. Η σύμβαση προβλέπει ως διάρκεια μίσθωσης τα 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 έτη.

Athens Ledra

Στις 13 Ιουλίου έχει τεθεί ως στόχος να προκηρυχθεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra, που διέκοψε τη λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα υπό το βάρος των χρεών σε τράπεζες, ΙΚΑ κ.λπ. Τη γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα επί της λεωφόρου Συγγρού περιφρουρούν οι εργαζόμενοι, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων των τελευταίων τριών μηνών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό θα είναι τα 48 εκατ. ευρώ. Πάντως, δεν έχει εγκαταλειφθεί και η προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας για εξεύρεση επενδυτή πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών πραγματοποίησης του σχετικού πλειστηριασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT