Ντιμπέιτ μεταξύ Κάμερον και Φάρατζ

Ντιμπέιτ μεταξύ Κάμερον και Φάρατζ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε. θα ήταν «η πιο βρετανική στάση», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας στην Ενωση. Ο Κάμερον και ο αντίπαλός του ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας για το Ηνωμένο Βασίλειο Νάιτζελ Φάρατζ δέχθηκαν για μισή ώρα ο καθένας τις ερωτήσεις του κοινού από τη σκηνή του Ολυμπιακού Πάρκου του Λονδίνου, σε ζωντανή μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Οι δύο πολιτικοί δεν ήρθαν άμεσα αντιμέτωποι στο ντιμπέιτ.

Ο Κάμερον αποκάλεσε τη στάση του Φάρατζ όραμα για μια «μικρή Βρετανία». «Μία ψήφος για έξοδο στις 23 Ιουνίου αποτελεί δείγμα παραίτησης και δεν νομίζω ότι παραιτούμαστε», υπογράμμισε ο Κάμερον. «Φοβάμαι ότι με την αποχώρησή μας θα δούμε την οικονομία μας να υποφέρει», προσέθεσε.

Ο Φάρατζ, από την πλευρά του, στράφηκε εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καλώντας για περισσότερους ελέγχους στα σύνορα ενώ κράδαινε με νόημα το διαβατήριό του. «Είμαστε Βρετανοί, είμαστε καλύτεροι από αυτό, δεν θα μας φοβερίσει κανείς, τουλάχιστον όχι ο μη εκλεγμένος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο γοητευτικός και να είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Επειτα από τεχνικά προβλήματα της ιστοσελίδας για την εγγραφή στη διαδικασία ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα, η προθεσμία υποβολής αίτησης θα πάρει παράταση μέχρι σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρη πρόβλεψη για το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή