ΠΑΟ: Η αδράνεια δεν μας εκπλήσσει

ΠΑΟ: Η αδράνεια δεν μας εκπλήσσει

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά αιφνιδιασμένοι είναι όλοι στον Παναθηναϊκό από την (εντυπωσιακή ομολογουμένως) απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι θεσμικοί φορείς, η Πολιτεία αλλά και το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου τον αποκαλυπτικό διάλογο του Σάββα Θεοδωρίδη με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη.

Η μόνη αντίδραση, και μάλιστα με επίσημη τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης, ήλθε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κανέναν άλλον.

Σιγή ιχθύος από την ΕΠΟ και από την Πολιτεία, καμία (απολογητικού χαρακτήρα, έστω) δήλωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔ για τον εμφανιζόμενο διορισμό του στην πιο κομβική θέση στον χώρο της διαιτησίας, καμία ηχηρή κίνηση από τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ακόμα και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που μαζί με τον Παναθηναϊκό έχουν τεθεί απέναντι στο σύστημα και στα παρακλάδια του.

«Η αδράνεια δεν μας εκπλήσσει. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη και όχι αυτή η απαθής στάση», τόνισε με νόημα κορυφαίο στέλεχος της «πράσινης» ΠΑΕ, εκτιμώντας εν συνεχεία ότι ακόμα κι αν προκύψει κάποια αντίδραση, θα είναι μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου και όχι για την ουσία. Η αποκάλυψη αυτή μέσω των (νόμιμων) υποκλοπών του υπερκοριού της ΕΥΠ δεν είναι, άλλωστε, παρά μόνο ένας κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώματος που λυμαίνεται τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης δικαιολογούνται μόνο από το μέγεθος της δικογραφίας και των λεπτών χειρισμών που πρέπει να γίνουν για να μη βρεθούμε από «λάθη και παραλείψεις» μπροστά σε ένα νομικό αδιέξοδο και πισωγύρισμα.

Είναι όμως πολλά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την καταγραφή αυτών των τόσο αποκαλυπτικών συνομιλιών, χωρίς να γίνει κάποιο αποφασιστικό βήμα για την αυτοκάθαρση του χώρου, μέχρι να προκύψει η καταλυτική παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Παναθηναϊκός με την ανακοίνωσή του είναι συγκεκριμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Και του οφείλονται αντίστοιχες απαντήσεις και όχι ξανά σιωπή ή λόγια του αέρα.

• Την απόφαση να εγκαταλείψει τη συντηρητική αγωγή και να κάνει επέμβαση για τον καθαρισμό του ποδιού του στο πέλμα πήρε ο Τελάντερ, ύστερα από συστάσεις ειδικών γιατρών, ώστε να είναι έτοιμος να ακολουθήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT