Νευρικότητα και απώλειες στην Ευρώπη

Νευρικότητα και απώλειες στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απώλειες έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ακολουθώντας τις απώλειες των μετοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 απώλεσαν το 1% και 1,25% της αξίας τους. Αρνητικό ρόλο διαδραμάτισαν, επίσης, η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και οι προειδοποιήσεις του πρόεδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για τον κίνδυνο «μόνιμης βλάβης» στις οικονομίες της Ευρωζώνης από την εξασθένηση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε κατά 1% μαζί με την πτώση της τιμής του αργού στο χαμηλό των 50,23 δολαρίων το βαρέλι και του Μπρεντ στα 51,53 δολάρια, αντίστοιχα. Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,3%. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν πτώση 0,15% και 0,32%, αντίστοιχα, λόγω του κλίματος απαισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές. Επειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η σταθμισμένη ισοτιμία του δολαρίου έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Ομως, το ευρώ εξασθένησε στο 1,1315 δολάριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT