Πρώτη φορά αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε εκδήλωση μνήμης Διστόμου

Πρώτη φορά αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε εκδήλωση μνήμης Διστόμου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Δίστομο για τις εκδηλώσεις μνήμης της 72ης επετείου εκτέλεσης των 218 κατοίκων του χωριού από τους ναζί, βρέθηκε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο Α/ΓΕΕΘΑ απέδωσε τιμές στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Διστόμου, κάτι το οποίο σημειώνεται πως γίνεται για πρώτη φορά από αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Διστόμου ήταν, επίσης, παρόντες εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Παράλληλα, με αφορμή τη σφαγή του Διστόμου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Βίτσας, δήλωσε πως «η καλύτερη τιμή στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης και ταυτόχρονα ο συνεχής αγώνας ενάντια στον ναζισμό και τα φαινόμενα που τον αναπαράγουν». Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στο έργο που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, η οποία αξιολογεί τα κατοχικά αρχεία, προκειμένου να τεκμηριώσει ότι τα εγκλήματα πολέμου των ναζί κατά την περίοδο 1941-45 ήταν και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις οφειλές της Γερμανίας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων αποσκοπεί στο να κλείσει μία πληγή και να προχωρήσουμε μπροστά. Για μία Ευρώπη του μέλλοντος, που γνωρίζει την ιστορία της και διδάσκεται από αυτήν. Γιατί, μία Ευρώπη που αγνοεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, είναι καταδικασμένη, αργά ή γρήγορα, να τις ξαναζήσει», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT