Μετωπική Σπίρτζη με Πιτσιόρλα

Μετωπική Σπίρτζη με Πιτσιόρλα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώθηκε χθες η «κόντρα» του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με το ΤΑΙΠΕΔ και τον επικεφαλής του Στέργιο Πιτσιόρλα.

Πέρα από το ζήτημα του Ελληνικού και του τιμήματος που προσέφεραν οι επενδυτές, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, δεν είναι εύλογο, ο υπουργός επεκτάθηκε συνολικά στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι ένας οργανισμός που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Η απάντηση του κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση, ήταν αυτή τη φορά άμεση και σκληρή: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών», είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας εμμέσως αναφορά στο γεγονός ότι ο κ. Σπίρτζης διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, πριν βρεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης, «το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οργανισμός που στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με έναν στόχο. Πώς θα ξεπουλήσει». Εσπευσε, μάλιστα, να συμπληρώσει ότι το ΤΑΙΠΕΔ «πολλές φορές λειτουργεί ερήμην της κυβέρνησης. Πάρα πολλές φορές».

Οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη, που αναμφίβολα κρύβουν εκνευρισμό, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι ο κ. Πιτσιόρλας δεν διορίστηκε στη θέση του από τους δανειστές. Αντιθέτως, αποτελεί επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης, στην οποία μετέχει ο κ. Σπίρτζης, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Μάρτιο του 2015, έπειτα από θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού, είχε δηλώσει κατά την ομιλία του στην επιτροπή της Βουλής ότι «η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να είναι αντικείμενο χαριστικών πράξεων προς διάφορους ιδιώτες. Παράλληλα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να δοθούν προς αξιοποίηση, κομμάτια της δημόσιας περιουσίας που είναι δημόσια αγαθά ή αναφέρονται στην πρόσβαση σε αυτά, φέρνοντας για παράδειγμα την ΕΥΔΑΠ».

Ειδικά για το ζήτημα του τιμήματος στο Ελληνικό, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πάντως χθες ότι δεν θα καταπέσει η συμφωνία από τη Δικαιοσύνη, αλλά μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσους εκτίμησαν τη συγκεκριμένη αξία για το Ελληνικό στην αρχική συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή