Η Ε.Ε. δεν προτίθεται να αλλάξει τη φορολόγηση της ναυτιλίας

Η Ε.Ε. δεν προτίθεται να αλλάξει τη φορολόγηση της ναυτιλίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενη αναβάθμιση της τρέχουσας προκαταρκτικής έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο ελληνικό πλαίσιο εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕΕ για τις κρατικές επιδοτήσεις στην ποντοπόρο σε επίσημη έρευνα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για το σύνολο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (EEE), Θεόδωρος Βενιάμης, παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου Μεταφορών, Βιολέτας Μπουλκ.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, όμως πως η EEE βρίσκεται σε παραγωγικό διάλογο με την επίτροπο Μεταφορών για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, και τις θέσεις της στηρίζει απόλυτα η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η Βιολέτα Μπουλκ διατύπωσε τη σαφή θέση ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να μεταβάλει τις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές της αναφορικά με τη φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του tonnage tax για την Ελλάδα και άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. και δεν προτίθεται να ζητήσει αλλαγές επ’ αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θέλει όμως να διασφαλίσει πως αυτές εφαρμόζονται σωστά», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2016. Με αφορμή το θέμα του φορολογικού, η Ευρωπαία επίτροπος Βιολέτα Μπουλκ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων, για να σημειώσει ωστόσο ότι θα πρέπει να δούμε ζητήματα που αφορούν την καινοτομία και άλλους τομείς που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει το προσεχές διάστημα ευνοϊκή εξέλιξη που θα κλείσει το εν λόγω θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή