Νίκες για την Ιταλία και την Ισπανία

Νίκες για την Ιταλία και την Ισπανία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία και η Ισπανία ήταν οι κερδισμένες της χθεσινής ημέρας στο Euro της Γαλλίας. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε με 2-0 το Βέλγιο και έμεινε μόνη στην κορυφή του 5ου ομίλου. Αν και οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του ματς από την αρχή της αναμέτρησης και για 32 λεπτά, σε εκείνο το σημείο ο Τζακερίνι, ύστερα από κάθετη πάσα του Μπονούτσι «τρύπησε» την άμυνα του Βελγίου και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 35΄, στο 36΄ και στο 85΄ οι Ιταλοί θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες των Βέλγων ήρθαν στο 53΄ όταν ο Λουκάκου πλάσαρε άουτ και στο 82΄ με άστοχη κεφαλιά του Οριγκί. Στις καθυστερήσεις ο Πελέ σκόραρε, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του.

Η Ισπανία τα χρειάστηκε στην πρεμιέρα της, αλλά η κλάση της τη βοήθησε να νικήσει 1-0 την Τσεχία και να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθεια να πάρει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της σε Euro. Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε με το κεφάλι του Πικέ στο 87΄ έπειτα από σέντρα του Ινιέστα, όταν όλα έδειχναν ότι οι Τσέχοι ήταν κοντά στο πρώτο 0-0 της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί είχαν την πλήρη υπεροχή, πολλές ευκαιρίες, δοκάρι σε απόκρουση του Χούμπνικ στο 46΄.

Στο δεύτερο παιχνίδι της 4ης ημέρας, οι Σουηδοί χρειάστηκαν να βρεθούν πίσω στο σκορ για να θυμηθούν ότι είναι το φαβορί απέναντι στην Ιρλανδία και να σώσουν την παρτίδα. Το τελικό 1-1 αδικεί τους Ιρλανδούς που ήταν πολύ καλύτεροι στο α΄ ημίχρονο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο και δοκάρι με τον Χέντρικ στο 32΄. Το υπέροχο γκολ του Χούλαχαν στο 48΄ αφύπνισε τους Σουηδούς που ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Κλαρκ στο 48΄ σε προσπάθεια του Ιμπραΐμοβιτς. Ο Μπεργκ έπαιξε για 59 λεπτά, ενώ ο Ντουρμάζ έμεινε στον πάγκο.

Σήμερα ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική της διοργάνωσης, με δύο παιχνίδια του ΣΤ΄ ομίλου. Στις 19.00 παίζουν Αυστρία – Ουγγαρία και στις 22.00 Πορτογαλία – Ισλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή