«Φώναξέ τους, μαμά. Τώρα. Ερχεται εκείνος. Θα πεθάνω»

«Φώναξέ τους, μαμά. Τώρα. Ερχεται εκείνος. Θα πεθάνω»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΡΛΑΝΤΟ. Οπως όλοι οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ο Τζον Αλαμο συναντήθηκε με φίλους του και μετά κάποιους γνωστούς ακόμη. Χόρεψε στην κεντρική αίθουσα του κλαμπ Pulse, όπου οι θαμώνες λικνίζονταν στους ήχους της σάλσα μουσικής. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα άλλα δύο δωμάτια, όπου έπαιζαν κυρίως χιπ χοπ μουσική. Θυμάται ότι όταν μπήκε το κομμάτι «Work» της Ριάνα, ένα από τα αγαπημένα του, τα έδωσε όλα στην πίστα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι μία ακόμη νύχτα με χορό και ποτό έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη διάρκεια της λάτιν βραδιάς επρόκειτο να εμφανιστούν στο κλαμπ, που είναι από τα γνωστότερα γκέι στέκια του Ορλάντο, δύο ντραγκ ερμηνευτές. Ο 22χρονος πωλητής έφτασε στο κέντρο στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου και τρεισήμισι ώρες αργότερα άρχισαν οι πυροβολισμοί. Οι περίοικοι άκουσαν τα πυρά στις 2.03 τα ξημερώματα. Ενας ένστολος αστυνομικός, που ήταν όμως εκτός υπηρεσίας, άκουσε τους πυροβολισμούς και εντόπισε τον Ομάρ Ματίν έξω από το κλαμπ. Τού έριξε, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, με αποτέλεσμα ο Ματίν να ξαναμπει στο κέντρο. «Ολοι έπεσαν στο έδαφος. Νόμιζα ότι ήταν μέρος της μουσικής μέχρι που κατάλαβα ότι τα πυρά προέρχονταν από το όπλο του», εξήγησε η ιδιοκτήτρια του κλαμπ, Ρόουζ Φέμπα.

Η πιο τραγική φιγούρα ήταν η Μίνα Τζάστις, μητέρα του Εντι, ενός από τα θύματα. Είχε αποκοιμηθεί όταν έλαβε το πρώτο μήνυμά του στο κινητό. «Μαμά, σ’ αγαπώ», έγραψε στις 2.06. «Στο κλαμπ ακούγονται πυροβολισμοί». Ηταν η στιγμή που ο Αλαμο επέστρεψε στην κεντρική αίθουσα. «Κρατούσε μεγάλο όπλο», αφηγείται. «Φορούσε λευκό πουκάμισο και κρατούσε ένα όπλο, σαν πεζοναύτης, όπως αυτοί που κρατάνε μεγάλα όπλα και πυροβολούν από αριστερά προς τα δεξιά», προσθέτει. Οι θαμώνες άρχισαν να τρέχουν προς την περιοχή όπου δύο πορτιέρηδες έριξαν έναν ξύλινο φράχτη προκειμένου να δημιουργήσουν μια έξοδο κινδύνου. «Η πρώτη μου σκέψη ήταν “ω, Θεέ μου, θα πεθάνω”», αναφέρει ο Αλαμο. «Προσευχήθηκα στον Θεό να ζήσω άλλη μία μέρα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε». Στις 2.09 τα ξημερώματα το κλαμπ Pulse πόσταρε στην ιστοσελίδα του στο Facebook το μήνυμα: «Βγείτε όλοι από το Ρulse και τρέξτε».

«Oλα μαύρισαν»

Ο Μπραντ Ουάιτ και ο ξάδελφός του βρίσκονταν στην πίστα όταν ο ξάδελφός του τού φώναξε: «Μπι, είναι ένας τύπος που έχει βόμβα». Προτού το συνειδητοποιήσει δέχθηκε πυρά στον ώμο. «Ξαφνικά ήταν σαν να ξέσπασαν συνεχόμενες αστραπές, δυνατές, και όλα μαύρισαν», διηγήθηκε σε δημοσιογράφο του Ασοσιέιτεντ Πρες από το δωμάτιο του νοσοκομείου. «Νομίζω ότι με τσαλαπάτησαν», είπε. Δεν θυμάται πώς έφυγε από το κλαμπ, μόνο ότι ήταν καλυμμένος με αίμα, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. «Θυμάμαι ουρλιαχτά και χάος. Ηταν εκατοντάδες άνθρωποι εκεί μέσα», διηγήθηκε.

Στις 2.39 το πρωί, ο Εντι Τζάστις, κλεισμένος στο μπάνιο, έστειλε μήνυμα στη μητέρα του: «Φώναξέ τους, μαμά. Τώρα. Ερχεται εκείνος. Θα πεθάνω». H μητέρα του τον ρώτησε αν υπάρχουν τραυματίες. «Ναι, πολλοί», απάντησε. Στις 2.50 έλαβε το τελευταίο του μήνυμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT