«Κατήφορος» Βραζιλίας και στο Κόπα Αμέρικα

«Κατήφορος» Βραζιλίας και στο Κόπα Αμέρικα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκάλεσε στη Βραζιλία ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της χώρας από τη φάση των ομίλων του επετειακού Κόπα Αμέρικα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο για τη νέα αποτυχία της εθνικής ομάδας της χώρας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον ήρθε.

Για πρώτη φορά έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια η Βραζιλία έμεινε εκτός των νοκ άουτ του θεσμού, τερματίζοντας τρίτη στον όμιλό της λόγω της ήττας με 1-0 χθες τα ξημερώματα από ένα ψυχωμένο Περού που τερμάτισε πρώτο στον όμιλο.

Οι «Ινκας» κράτησαν 75 λεπτά στην άμυνα και όταν αποφάσισαν να… ξεμυτίσουν πέτυχαν ένα ιστορικό γι’ αυτούς τέρμα με τον Ραούλ Ρουιδίας, που όμως εμφανώς χρησιμοποιεί το δεξί του χέρι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των έξαλλων Βραζιλιάνων. Μετά πέντε λεπτά διαβουλεύσεων των διαιτητών το γκολ μέτρησε και οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν για να βάλουν το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση.

Η διαιτητική αδικία βεβαίως δεν εξαλείφει την κάκιστη εικόνα της Βραζιλίας, που παρά τις προσπάθειες 180 λεπτών, δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ένα γκολ σε Εκουαδόρ και Περού. Ούτε μπορεί κανείς να λησμονήσει την άδικη ακύρωση τέρματος που πέτυχε το Εκουαδόρ επί της Βραζιλίας στην πρώτη αγωνιστική. Ερωτηθείς ο τεχνικός των Βραζιλιάνων, Κάρλος Ντούνγκα, εάν φοβάται την απόλυση χάνοντας το μεγάλο ραντεβού των Βραζιλιάνων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Εγώ φοβάμαι μόνο τον θάνατο!».

Τελικά το Εκουαδόρ τερμάτισε δεύτερο στον όμιλο, νικώντας την αδύναμη Αϊτή 4-0. Θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στα προημιτελικά, ενώ το Περού θα παίξει με την Κολομβία.

Απόψε πέφτει η αυλαία των ομίλων και κρίνεται η ομάδα που θα ακολουθήσει την Αργεντινή στην τελική οκτάδα. Θα είναι μία εκ των Χιλής και Παναμά, που θα δώσουν τη μάχη τους απόψε γνωρίζοντας ότι η Χιλή προκρίνεται και με ισοπαλία. Δύο ώρες αργότερα αναμετρώνται Αργεντινή και Βολιβία σε έναν αδιάφορο αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT