Στον όμιλο Olympia το 33,34% της SoftOne Technologies

Στον όμιλο Olympia το 33,34% της SoftOne Technologies

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 33,34% της εταιρείας SoftOne Technologies απέκτησε ο όμιλος εταιρειών Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, αποτελώντας πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας. Οπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω επένδυση του ομίλου Olympia λειτουργεί συμπληρωματικά και εξελικτικά ως προς τις συνολικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα στον κλάδο της τεχνολογίας λιανεμπορίου και διανομής, όπου έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία και παρουσία, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα, η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της SoftOne Technologies Α.Ε. επιτρέπει στον όμιλο Olympia την ανάπτυξη συνεργειών με τις εταιρείες του, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνει ιδιαίτερα τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης της SoftOne στις αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου, όπως η Πολωνία και άλλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SoftOne Technologies A.E. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού. Εκτός από την ελληνική αγορά, δραστηριοποιείται και σε Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η εταιρεία καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλές αποδόσεις, που αποτυπώνονται σε αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων. Παράλληλα, διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που ξεπερνά τις 15.000 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ομίλου Olympia, Κώστα Καραφωτάκη, η συμμετοχή στη SoftOne Technologies σηματοδοτεί την είσοδο στον κλάδο του λογισμικού, «όπου δημιουργούμε μια συνεργασία με πολλά αμοιβαία οφέλη». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της SoftOne, Αντώνης Κυριαζής, τόνισε ότι παρόλο που η SoftOne την περίοδο της οικονομικής κρίσης αναπτύχθηκε συνολικά κατά 60%, η επένδυση του ομίλου Olympia έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξής της τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, «η SoftOne, αξιοποιώντας την οικονομική ευρωστία ενός από τους πλέον ισχυρούς ομίλους, θα είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που σύντομα θα επέλθουν στην αγορά της πληροφορικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT