Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Φίλη

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Φίλη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Οχι στην ομοιομορφία στα σχολεία», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου. Οσον αφορά τις παρελάσεις, τάχθηκε υπέρ των εκδηλώσεων στα σχολεία, λέγοντας ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις, ωστόσο κ. Φίλης τις είχε επαναλάβει προ σχεδόν εικοσαημέρου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε είχε πει ότι ο σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αποφασίζει για το εάν οι μαθητές του σχολείου θα κάνουν πρωινή προσευχή, θα εκκλησιάζονται με το σχολείο, θα συμμετέχουν στις παρελάσεις. Η κριτική που του ασκήθηκε ήταν για τις διχαστικές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης τόσο εντός του συλλόγου διδασκόντων όσο και στις σχέσεις εκπαιδευτικών και γονέων. Ανάλογη κριτική άκουσε χθες ο υπουργός στην Ξυλοκέριζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή