Πέντε βασικές αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

Πέντε βασικές αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 5-6 έτη από 7 που προβλεπόταν στο αρχικό νομοσχέδιο μειώνεται ο χρόνος αποπληρωμής των ενισχύσεων για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στους δύο προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, τον 3299/2004 και τον 3908/2011. Αυτό εμπεριέχει νομοτεχνική βελτίωση, που κατέθεσε χθες το απόγευμα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Στην ίδια νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται, εξάλλου, ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομίας μπορούν να συγχωνεύονται η πέμπτη, η έκτη και η έβδομη δόση για τα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όταν το υπολειπόμενο ποσό της ενίσχυσης δεν υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, με άλλη νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που είχαν υπαχθεί στον 3299/2004 και η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017. Εάν μέχρι την ημερομηνία αυτή διαπιστώνεται ότι έχει υλοποιηθεί το 50% του εγκεκριμένου κόστους, η προθεσμία ολοκλήρωσης παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Μία τέταρτη αλλαγή προβλέπει ότι όσες επιχειρήσεις υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια ύψους έως 300.000 ευρώ και διαθέτουν βιβλία Β΄ κατηγορίας δεν θα πρέπει να αλλάξουν κατηγορία και να μεταφερθούν στη Γ΄ κατηγορία, όπως αναφερόταν στο αρχικό νομοσχέδιο. Πέμπτον, μειώνεται περαιτέρω το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος επένδυσης σε 50.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Το αρχικό νομοσχέδιο προέβλεπε ελάχιστο ύψος επένδυσης 100.000 ευρώ, το οποίο με άλλη νομοτεχνική βελτίωση τις προηγούμενες ημέρες είχε μειωθεί στις 75.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT