Eντοπίστηκε στη λίμνη η σορός του δίχρονου στο Ορλάντο

Eντοπίστηκε στη λίμνη η σορός του δίχρονου στο Ορλάντο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΡΛΑΝΤΟ. Η σορός του δίχρονου αγοριού που είχε πέσει θύμα αλιγάτορα στη Φλόριντα εντοπίστηκε από δύτες το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 ώρες αφότου το ερπετό είχε παρασύρει το αγόρι στον βυθό τεχνητής λίμνης, σε έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς των ΗΠΑ. Η εταιρεία Disney, στην οποία ανήκει η λίμνη, καθώς και το πολυτελές ξενοδοχείο Floridian, όπου έκανε τις διακοπές της η οικογένεια Γκρέιβς, θα αναθεωρήσουν τις προειδοποιητικές πινακίδες γύρω από τη λίμνη.

«Οι γονείς είναι πάρα πολύ ταραγμένοι, αλλά και κάπως ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι η σορός του παιδιού ήταν άθικτη», δήλωσε ο τοπικός σερίφης Τζέρι Ντέμινγκς. Ο Ντέμιγκς είπε ότι δεν έχουν προκύψει ενδείξεις αμέλειας από την πλευρά της οικογενείας και ότι δεν προβλέπεται να κινηθούν διαδικασίες εις βάρος των γονέων του αγοριού. Ο μικρός Λέιν Γκρέιβς βρισκόταν σε ρηχά νερά όταν δέχθηκε την επίθεση του αλιγάτορα και ο πατέρας μάταια προσπάθησε να το αποσπάσει από τα σαγόνια του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος στο χέρι. Ούτε η παρέμβαση ναυαγοσώστη στάθηκε ικανή να σώσει το παιδί, ο θάνατος του οποίου επήλθε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από πνιγμό.

Στην περιοχή υπήρχαν πινακίδες «Μην κολυμπάτε» αλλά όχι πινακίδες που να προειδοποιούν ότι στα νερά μπορεί να κολυμπούν αλιγάτορες. Η τεχνητή λίμνη χωρίζει το ξενοδοχείο από το μεγάλο πάρκο αναψυχής της Disney, ενώ τα νερά της τροφοδοτούν το σύστημα των καναλιών που διατρέχει το πάρκο.

«Υποτίθεται ότι είναι το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο», είπε η Μισέλ Στόουν, τουρίστρια από το Μίσιγκαν που βρίσκεται στην περιοχή με τα δύο παιδιά της. «Να έρθεις εδώ με την οικογένειά σου, να περνάς τόσο καλά και να συμβεί αυτό. Δεν έχω λόγια». Ενοικος του ξενοδοχείου που παρακολούθησε το συμβάν από το παράθυρό του είπε ότι το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Ο πρόεδρος του Disney World Resort Τζορτζ Καλογρίδης είπε ότι η εταιρεία «κάνει ό,τι περνά από το χέρι της» για να βοηθήσει την οικογένεια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα «αναθεωρήσει ριζικά» το θέμα των προειδοποιητικών πινακίδων. Ο θάνατος του αγοριού είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στα 45 χρόνια λειτουργίας του πάρκου αναψυχής.

Θανάτωση πέντε ζώων

Στη διάρκεια των ερευνών, οι Αρχές εντόπισαν και με ειδική συσκευή πέντε αλιγάτορες, τους οποίους έβγαλαν από τα νερά. Εν συνεχεία, προχώρησαν σε ευθανασία, ώστε να ερευνήσουν ποιος από τους πέντε ήταν ο «δράστης». Στα νερά της Φλόριντα ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο αλιγάτορες, οι οποίοι συνήθως δεν επιτίθενται χωρίς πρόκληση. Ο νεαρός Λέιν ήταν το 16ο θύμα αλιγάτορα στη Φλόριντα την τελευταία εικοσαετία.

«Είμαστε συντετριμμένοι», είπε ο επικεφαλής του σχολείου στο οποίο φοιτούν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT