Κρίσιμη γενική συνέλευση μετόχων της Attica Bank

Κρίσιμη γενική συνέλευση μετόχων της Attica Bank

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, καθώς αναμένονται σαρωτικές διοικητικές αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα αλλάξει σχεδόν το μισό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας –περίπου 5 με 6 μέλη– ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει ένα ακόμη κύμα αλλαγών. Το ΤΣΜΕΔΕ, βασικός μέτοχος της τράπεζας με 57%, έχει συμφωνήσει με την ΤτΕ σε δραστικές αλλαγές, προκειμένου η τράπεζα να εκσυγχρονιστεί ριζικά ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στο νέο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί νέο Δ.Σ., όπου θα αλλάξουν σχεδόν όλα τα μέλη, με εξαίρεση πιθανότατα τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Αντώνη Αντωνόπουλου. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από την τράπεζα διαδικασία για την επιλογή θεσμικού επενδυτή ο οποίος θα καλύψει ομολογιακό δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα τη διαχείριση πακέτου «κόκκινων» δανείων.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία που έχουν ανακοινώσει οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, θα προκληθεί ισχυρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ελλάδος. Μια τέτοια εξέλιξη, τονίζει, θα δημιουργήσει προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις ίσως και ακυρώσεις πτήσεων. Επίσης, προσθέτει ότι οποιαδήποτε ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης και με εντεινόμενες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στις συγκοινωνίες θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες συνέπειες στη φετινή σεζόν.

Τρία «κλειδιά» για τις τράπεζες

Θετική εμφανίζεται η Goldman Sachs ύστερα από συναντήσεις αναλυτών της με στελέχη εγχώριων τραπεζών. Οπως σημειώνει σε ανάλυσή της, οι τραπεζίτες επανέλαβαν την προσδοκία τους για κερδοφορία το 2016, ωστόσο η περαιτέρω βελτίωση θα εξαρτηθεί από την πολιτική σταθερότητα. Η επιστροφή καταθέσεων, η άρση των capital controls και η επαναφορά του waiver θα είναι τα σημεία-κλειδιά. Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί χρόνος αλλά και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να κινηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία. Οι τράπεζες ζητούν «ισορροπία» μεταξύ της μεγιστοποίησης των ανακτήσεων και της ταχύτητας εκκαθάρισης των ισολογισμών.

Κινεζική αγορά συναλλάγματος σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Η διεθνής κοινότητα έχει με αγωνία στραμμένο το βλέμμα της στη Βρετανία και προβληματίζεται για ενδεχόμενη έξοδό της από την Ε.Ε., αλλά το Πεκίνο δεν ανησυχεί καθόλου. Αντιθέτως ετοιμάζεται να ανοίξει στη βρετανική πρωτεύουσα και στη Νέα Υόρκη υποκαταστήματα της κρατικής αγοράς συναλλάγματος. Στόχος αυτών των κινήσεων εκ μέρους της κινεζικής ηγεσίας είναι να προωθήσει το γουάν ως νόμισμα διεθνούς βεληνεκούς. Η σχετική πλατφόρμα για ένα ηλεκτρονικό σύστημα στοιχημάτων στο γουάν έναντι των άλλων διεθνών νομισμάτων θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εξι ακίνητα και δύο Airbus πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ

Mετά την πώληση των δύο αεροσκαφών Airbus αντί ποσού 4,2 εκατ. δολαρίων, χθες ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η ανάδειξη πλειοδοτών για έξι ακίνητα του Δημοσίου που πωλήθηκαν μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ειδικότερα, πωλήθηκε μια σειρά από παλαιά αρχοντικά στο Πήλιο (δύο στη Μακρυνίτσα και ένα στις Μηλιές), το κτίριο του ειρηνοδικείου στη Λίμνη Ευβοίας, το πρώην ειρηνοδικείο στη Σιντίκη Σερρών και το Αρχοντικό Κατσάνη στη Σουράδα της Λέσβου. Συνολικά το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να εισπράξει 1,61 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πώληση των δύο αρχοντικών Ξηραδάκη και Μουσλή στη Μακρυνίτσα του Πηλίου, τα οποία αποκτήθηκαν από την εταιρεία Fanalsight Investments Ltd., αντί ποσού 417.000 ευρώ και 290.000 ευρώ αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT