Τουσκ για Bρετανία: Δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι βάσει δημοσκοπήσεων

Τουσκ για Bρετανία: Δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι βάσει δημοσκοπήσεων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις, είναι «δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι» ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι μοιρασμένες, εκτιμώντας πως μια έξοδος από την Ε.Ε. δεν θα είχε «κανένα νόημα» για τη Βρετανία.

Η Βρετανία είναι «ένα κράτος-κλειδί της ΕΕ» και «το να βγει τώρα από αυτήν δεν θα είχε κανένα νόημα» ούτε για το Λονδίνο ούτε για τους ευρωπαίους εταίρους του, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ από την Φινλανδία, προειδοποιώντας για τις «απρόβλεπτες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες» ενός τέτοιου σεναρίου.

Σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, το Brexit αναδεικνύεται νικητής, με τη δημοσκόπηση του Ipsos-MORI να δείχνει ότι το στρατόπεδο των υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ προηγείται με 53% έναντι 47% εκείνου της παραμονής, ενώ η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Survation δίνει ποσοστό 52% στους υποστηρικτές της εξόδου και 48% στους υποστηρικτές της παραμονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT