Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Εναρξη της ομαδικής έκθεσης «Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα» στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών (Αποστόλου Παύλου 37).

-Η υψίφωνος Ελένη Κουτσουμπή, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη και ο βαρύτονος Χρήστος Λάζος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν, συνοδεία πιάνου, άριες και ντουέτα από ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες στο Επίπεδο Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fly me to the Moon».

-O διεθνούς  φήμης Αγγλος κωμικός Matt Kirshen εμφανίζεται, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο «Αβατον» (Ευπατριδών 3) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας.

-Συγγραφείς , καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού συμμετέχουν στην τριήμερη συνάντηση με θέμα «Πώς οι καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν το επίκαιρο», που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Παρασκευή από τις 6.30 μ.μ., Σάββατο από τις 4 μ.μ. και Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι).

-Mουσική εκδήλωση με λυρικούς καλλιτέχνες διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής ο σύλλογος «Φίλοι Κλασικής Μουσικής και Οπερας – Κυψέλη Τρανταλίδη», στις 7.30 μ.μ., στην Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

-Το φεστιβάλ αγγλόφωνης ελληνικής ροκ «Fougarock» αρχίζει απόψε στις 9.30 μ.μ. στο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή (είσοδος ελεύθερη).

-Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι», που περιλαμβάνει μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό και ποικίλες δράσεις από σήμερα το απόγευμα έως το πρωί του Σαββάτου (πληροφορίες στα τηλ. 23133-18.222 και 23133-18.530).

-Συναυλία με τραγούδια από ταινίες της Disney θα δώσουν ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και 24 σπουδαστές της δραματικής σχολής «Δήλος», στις 9.30 μ.μ., στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Σταδίου 24) με ελεύθερη είσοδο.

-Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζουν για πρώτη φορά στα ελληνικά το βραβευμένο έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ «Η τάξη μας», απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο Κτίριο Η της Πειραιώς 260.

-To σύνολο του μουσικού και συνθέτη Δημήτρη Καλαντζή συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε τζαζ διασκευές κομματιών των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη κ.ά. στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού-Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα).

-Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή «Η κυρία της νύχτας» παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο θερινό Gazarte Theatre (Βουτάδων 16), Πέμπτη έως Κυριακή στις 9.15 μ.μ.

-Παρουσίαση της δουλειάς των σπουδαστών του δεύτερου και τρίτου έτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Κυδωνία, στα Χανιά, απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

-Στις 4 Ιουλίου αρχίζει φέτος το καλοκαιρινό σχολείο παραστατικών τεχνών στον «Κινητήρα», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σεμινάρια με την Τζένη Αργυρίου (4-10/7) και την Αργυρώ Χιώτη (19-26/7), εργαστήριο αφιερωμένο στην πρωτοποριακή Skinner Releasing Technique κ.ά. (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.kinitiras.com και στο τηλ. 210-92.48.328).

-Η μουσικοχορευτική παράσταση «Melodias de Tango»παρουσιάζεται, στις 8.30 μ.μ., στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου.

-Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη «Η πόλη των αθώων» (εκδ. Καστανιώτη), στις 9 μ.μ., στο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης.

-Oι σπουδαστές του Studio NAMA από το μάθημα Υποκριτική σε Κείμενα In Progress παρουσιάζουν την παράσταση «Δέκα λεπτά διάσημοι» σε διδασκαλία Πέπης Μοσχοβάκου, καθημερινά στις 9.15 μ.μ. έως τις 25 Ιουνίου στη σκηνή Black Box του θεάτρου «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT