Με τραγούδι απαντά ο Πολάκης στις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις για δικαστές

Με τραγούδι απαντά ο Πολάκης στις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις για δικαστές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το τραγούδι «Οι αστοί τρομάξανε» του Πάνου Τζαβέλα απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους δικαστές.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης σχολιάζει ότι «αφιερώνει» το τραγούδι σε «όσους έπαθαν πανικό,για την" προσβολή" των όσιων και ιερών συντεταγμένων του βαθέος κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί συμμετοχής σε παραδικαστικά κυκλώματα της πλειονότητας των δικαστικών λειτουργών

προκάλεσαν σάλο στο δικαστικό σώμα.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν, επίσης, την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αλλά και τη σκληρή αντίδραση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων. Αποτυπώνοντας τις αντιδράσεις δικαστών και εισαγγελέων, ο νέος πρόεδρος της Ενώσεως Χριστόφορος Σεβαστίδης, έκανε λόγο «για θεσμική εκτροπή», ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ως εγγυητής του πολιτεύματος. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε την άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον υπουργό, με κατεπείγουσα έρευνα, και την ανέθεσε σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, και συγκεκριμένα στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριο Δασούλα. Στην εισαγγελική παραγγελία, μεταξύ άλλων, τονίζεται το κατεπείγον της έρευνας και παραγγέλλεται ο κ. Δασούλας «να ενεργήσει και οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT