Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Η νέα περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» του Μουσείου Ακρόπολης ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

-Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Παναγιώτη Κ. Ιωακειμίδη «Κρίση – Ευρώπη και Αριστερά» με ομιλητές τους Φ. Γεννηματά, Θ. Θεοχαρόπουλο, Γ. Τούντα, Δ. Τσιόδρα και Τ. Γιαννίτση στις 7.30 μ.μ. στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» (Πλ. Καρύτση 8).

-Bazaar  βιβλίων για μικρούς και μεγάλους έως το Σάββατο 2 Ιουλίου στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. με 9 μ.μ., Σάββατο έως τις 3 μ.μ.).

-Παρουσίαση του διαδραστικού πρότζεκτ «Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask» του μηνιαίου εντύπου «Arhi.tek» και του εκδοτικού οίκου «Privateprint» στις 6 μ.μ. στο «metamatic:taf» (Νορμανού 5).

-Συναυλία μουσικής από τη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο του του 8ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, στις 10 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

-Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι φεστιβάλ θέλουμε;» και εισηγητές τους Σάββα Πατσαλίδη, Matthias von Hartz, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και Γιάννη Σβώλο στις 6 μ.μ. στον Κήπο της Πειραιώς 260 (η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω Facebook Live στη σελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών).

-Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης μιλάει για τις πόλεις της ζωής του και τη σημασία των πόλεων στο σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Εδουάρδου Λω και Σταδίου, 2ος όροφος, είσοδος με σειρά προτεραιότητας).

-Διάλεξη της Ολγας Κατσιαρδή-Hering, καθηγήτριας της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Ελληνες, Γραικοί, Ρωμιοί: σημασιοδοτήσεις και ευρωπαϊκή ιδέα», στις 8 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2α).

-Προβολή της ταινίας του Τούρκου σκηνοθέτη Cagan Irmak «Oι άνθρωποι του παππού μου» στις 10 μ.μ. στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Κήπος», στα Χανιά.

-Ο χορογράφος Γιαν Μάρτενς παρουσιάζει την παράσταση «The dog days are over», απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στον χώρο Η της Πειραιώς 260.

-«Ενας πυγμάχος, μία υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μία χορεύτρια» συνυπάρχουν στην τζαζ οπτικοακουστική περφόρμανς του Γιώργου Παντελεάκη που παρουσιάζεται στις 9 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

-Διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση του συνθέτη Παναγιώτη Βελιανίτη εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ. στον χώρο Α της Πειραιώς 260, όπου θα παραμείνει ώς τις 15 Ιουλίου (είσοδος ελεύθερη).

-Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση «The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές» που διοργανώνεται για τα 33 χρόνια του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

-Ο καλλιτέχνης Ilan Manouach παρουσιάζει στην «Atopos cvc» (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο) το βιβλίο του με τίτλο «Harvested», στις 8 μ.μ.

-Προβολή της ταινίας «Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ με ακουστικά στην ταράτσα του «Βios» (Πειραιώς 84), στις 9.15 μ.μ.

-Βραδιά αφιερωμένη στο σκάκι και στη λογοτεχνία με αφορμή την «Αμυνα του Λούζιν» του Vladimir Nabokov στις 8.30 μ.μ. στην ταράτσα του Πολυχώρου «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118).

-Οι πολιτιστικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ καταλαμβάνουν τους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος με τίτλο «Reload: Τέχνη και Aπεξάρτηση», σήμερα από τις 6 και αύριο από τις 6.30 μ.μ. με συζητήσεις, προβολές, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.ά.

-Συζήτηση με θέμα Αυτοκίνηση και Λογοτεχνία, με αφορμή τα βιβλία του Ηλία Καφάογλου «Ελληνική Αυτοκίνηση 1900-1940» και «Ελύτης Εποχούμενος» (εκδ. Υψιλον) στις 8 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπύρου Μερκούρη 62).

-Εναρξη του 7ου Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με προβολή της ταινίας «Sunrise – A Song of two Humans» (1927) συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής της Ναταλίας Μαυράκη στις 9.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT