Οι αγορές στον ρυθμό του δημοψηφίσματος

Οι αγορές στον ρυθμό του δημοψηφίσματος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκό ήταν το κλίμα στις αγορές, με τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να κλείνουν χθες με άνοδο, εν αναμονή του αυριανού δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Ειδικά ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε τη μεγαλύτερη τριήμερη άνοδό του από τον Ιούλιο του 2012. Οι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους για το ότι οι Βρετανοί θα αποφασίσουν να παραμείνουν στην Ε.Ε., ενώ θετικά λειτούργησαν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι θα πράξει τα αναγκαία εάν υπάρξει αναταραχή λόγω Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,7% και με την αρωγή της πτώσης του ευρώ προς το δολάριο σε 1,1257. Ο δείκτης ενισχύθηκε 5,8% κατά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, λόγω των δημοσκοπήσεων που έδιναν προβάδισμα στην τάση του εκλογικού σώματος υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. O χρυσός, ο οποίος θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, είδε την τιμή του να εξασθενεί 1,5% στα 1.270,91 δολάρια η ουγγιά, με την υποχώρηση των φόβων για Brexit. Το Brent αναδιπλώθηκε σε επίπεδα κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι. Στο Λονδίνο ο FTSE 10 έκλεισε με κέρδη 0,36%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,54% και στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,61%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή