«Ναι» υπό όρους στους Ρώσους αθλητές

«Ναι» υπό όρους στους Ρώσους αθλητές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβίωση του… Ψυχρού Πολέμου στον αθλητισμό φοβήθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και, παρόλο που αρχικά στήριξε την απόφαση της ΙAAF για τον αποκλεισμό των αθλητών στίβου της Ρωσίας, τελικά θα επιτρέψει σε όσους από αυτούς ελέγχονται από ανεξάρτητες αρχές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Στη διοργάνωση της Βραζιλίας θα μπορέσουν να πάρουν μέρος με τη σημαία της χώρας τους και οι Κενυάτες, αρκεί το όνομά τους να μην έχει εμπλακεί με χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στη Λωζάννη, όπου μετείχαν εκπρόσωποι από 20 αντιπροσωπείες, συζητήθηκε και η πρόταση να αγωνιστούν οι αθλητές του στίβου με τη σημαία του ολυμπιακού κινήματος, αλλά, τελικά, αποφασίστηκε να πάρουν μέρος με αυτήν της χώρας τους. Η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) θα αποφασίσει ποιοι από τους αθλητές της Ρωσίας θα πάρουν «πράσινο φως» για να ταξιδέψουν στο Ρίο. «Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί από διεθνείς αρχές», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Ετσι, στη Βραζιλία αναμένεται να βρεθεί η Ντάρια Κλισίνα, η οποία ζει στην Αμερική και ελέγχεται από Αμερικανούς, αλλά και η Γιούλια Στεπάνοβα. Η αθλήτρια των 800 μ. είχε βρεθεί θετική, αλλά έδωσε πληροφορίες για το ντόπινγκ στη Ρωσία και, έτσι, ίσως αγωνιστεί επειδή προσέφερε υπηρεσίες για την καταπολέμησή του. Η Στεπάνοβα ζει στις ΗΠΑ. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής θα έχει και η Γέλενα Ισινμπάγιεβα, η οποία προπονείται εκτός Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT