Τελευταία πράξη στην πρώτη φάση

Τελευταία πράξη στην πρώτη φάση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται σήμερα η τελική 16άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την τελευταία αγωνιστική του Ε΄ και ΣΤ΄ ομίλου στα γήπεδα της Γαλλίας, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται όχι μόνο για τις ομάδες που παίζουν και ελπίζουν σε πρόκριση –πλην της Ιταλίας που την έχει ήδη εξασφαλίσει– αλλά και για τις τρίτες των άλλων ομίλων που θέλουν να μπουν ως… επιλαχούσες στη δεύτερη φάση.

Στις 19.00 θα αναμετρηθούν για τον Ε΄ όμιλο η Ιταλία με την Ιρλανδία και το Βέλγιο με τη Σουηδία. Η Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει στη Λιλ μια «Σκουάντρα Ατζούρα» που έχει ήδη καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου και θα παρατάξει αρκετούς αναπληρωματικούς. Πάντως, τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερη θέσης στον όμιλο έχει το Βέλγιο, αφού του αρκεί η ισοπαλία στον αγώνα με τη Σουηδία για να προκριθεί.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωσε χθες ότι σε περίπτωση αποκλεισμού της Σουηδίας, το ματς με το Βέλγιο θα είναι το τελευταίο του με την εθνική του ομάδα. Ο 34χρονος άσος πρόσθεσε ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και βρίσκεται μεταξύ των προεπιλεγμένων παικτών.

Η UEFA έδωσε εντολή για ανανέωση του χόρτου στο γήπεδο της Λιλ, το οποίο είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη» από την κακοκαιρία. Ετσι, στον αποψινό αγώνα Ιταλίας – Ιρλανδίας θα δούμε τον ταλαιπωρημένο από τη βροχή και την υγρασία χλοοτάπητα, που την προσεχή Παρασκευή θα αντικατασταθεί από τον νέο, εισαγόμενο από την Ολλανδία, για να είναι έτοιμος στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ακολούθως, στις 22.00 η φάση των ομίλων κλείνει με τις αναμετρήσεις της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία και της Ισλανδίας με την Αυστρία, όπου όλοι ελπίζουν. Οι Λουζιτανοί του Φερνάντο Σάντος χρειάζονται νίκη για να σιγουρέψουν την πρόκρισή τους, καθώς τυχόν τρίτη σερί ισοπαλία μπορεί να τους φέρει προ ενός απίθανου αποκλεισμού από έναν από τους θεωρητικά ασθενέστερους ομίλους της διοργάνωσης.

O πρώην προπονητής της εθνικής μας δεν διστάζει να προϊδεάσει ότι στον αγώνα με την πρωτοπόρο του ομίλου Ουγγαρία ο σκοπός θα… αγιάσει τα μέσα: «Νομίζω ότι κάποιοι ντρέπονται που δεν θα παίξουμε όμορφο παιχνίδι. Αν πρέπει να είμαστε άσχημοι γιατί θα μας φέρει αποτελεσματικότητα, θα είμαστε άσχημοι! Εγώ, άλλωστε, είμαι άσχημος από τη φύση μου κι έτσι δεν με νοιάζει να φανώ ασχημότερος», είπε ο κ. Φερνάντο Σάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT