Τελειώνει σήμερα το Greek Investment Forum με συμμετοχή 24 εισηγμένων

Τελειώνει σήμερα το Greek Investment Forum με συμμετοχή 24 εισηγμένων

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη συμμετοχή 24 εισηγμένων και προγραμματισμένες συναντήσεις που θα ξεπεράσουν τις 600 με ξένα επενδυτικά σχήματα, άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη το 5ο Greek Investment Forum, που συνδιοργανώνεται από τον όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Sofitel της αμερικανικής μεγαλούπολης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος θα μιλούσε χθες το πρωί (ώρα ΗΠΑ) ενώπιον των αμερικανικών επενδυτικών σχημάτων, ενώ τον υπουργό συνοδεύει και ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών και στρατηγικών επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καθυστερημένα έφθασαν χθες στη Νέα Υόρκη ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος μετά τη διπλή περιπέτεια των επιβατών της πτήσης της United Airlines την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω βλάβης του αεροσκάφους.

Η καθυστερημένη άφιξή τους στη Νέα Υόρκη είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι παρόντες στην προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης ομιλία του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη ο οποίος είχε φθάσει ήδη στις ΗΠΑ, όπως και το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων εισηγμένων εταιρειών που θα δώσουν το παρών στο διήμερο forum. Το 5ο επενδυτικό forum ξεκίνησε σε θετικό κλίμα, με την προσδοκία της αποδοχής και πάλι των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ για τη παροχή ρευστότητας για πρώτη φορά μετά το 2015, αλλά και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Να υπογραμμίσουμε ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς τον φετινό Mάιο οι ξένοι επενδυτές ελέγχουν το 63,7% της συνολικής κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς, έναντι 59,2% την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Ταυτόχρονα το ποσοστό των αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική κεφαλαιαγορά ανέρχεται αυτή τη περίοδο στο 12,9% από 11,8% αντίστοιχα πέρυσι. Επιπλέον, η συμμετοχή των εισηγμένων εταιρειών στο forum είναι αντίστοιχη των προηγούμενων ετών.

Ακόμη, το φετινό forum συμπίπτει με τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εισηγμένες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Attica Bank, Aegean Airlines, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Mls Multimedia, Motor Oil, Folli Follie,Μυτιληναίος, Μέτκα, Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Ο αριθμός των διαχειριστών κεφαλαίων που συμμετέχει στο οδοιπορικό παρουσίασης (road show) είναι χαμηλότερος από αυτόν προηγούμενων ετών, όπως το 2014 και το 2013. Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 60 επενδυτικά κεφάλαια, από private equities και hedge funds έως asset managers και επενδυτικές τράπεζες. Μεταξύ αυτών, και τα γνώριμα από τις προηγούμενες τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα York Capital Management, AMERRA Capital Management και Greylock Capital Management όπως και η εκ των χορηγών Morgan Stanley.

Χορηγοί του 5ου Greek Investment Forum είναι οι Αlpha Finance, Eurobank Equities, Euroxx Xρηματιστηριακή, Morgan Stanley, NBG Securities και Piraeus Securities.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT