Νέα προγράμματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Νέα προγράμματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Εξι νέα προγράμματα σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης. Οπως τόνισε: «Το ΕΑΠ δείχνει πλέον μια διαφορετική εικόνα και ανανεώνεται».

Οπως ανέφερε, τα νέα προγράμματα, τρία εκ των οποίων υλοποιούνται σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, είναι τα εξής: δημιουργική γραφή, επιστήμη της αγωγής, δηλαδή ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου, σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές, διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, κοινωνιολογία, ιστορία και ανθρωπολογία στον αθλητισμό και γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο είναι στην αγγλική γλώσσα. Επίσης ο κ. Καρδάσης είπε ότι επίκειται και ένα έβδομο πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αφορά το μάνατζμεντ στον δημόσιο τομέα.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ αναφέρθηκε και στις καινοτομίες που εισάγονται: «Μία πρώτη σημαντική καινοτομία είναι ότι η φοίτηση ξεκινά τον Οκτώβριο, διότι μέχρι τώρα το ενδιαφέρον εκδηλωνόταν τον Οκτώβριο, η κλήρωση γινόταν τον Δεκέμβριο και η φοίτηση ξεκινούσε τον επόμενο Οκτώβριο, δηλαδή έπειτα από 11 μήνες». Η δεύτερη καινοτομία είναι η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων θεματικών ενοτήτων, χωρίς διαδικασία κλήρωσης. Η τρίτη καινοτομία αφορά στην ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των νέων προγραμμάτων, με σχετική μείωση του κόστους σπουδών.

Οσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο κ. Καρδάσης είπε ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάνει άνοιγμα σε νέους επιστήμονες για τα νέα προγράμματα σπουδών: «Δίνουμε τη δυνατότητα κύριας απασχόλησης στο ΕΑΠ νέων επιστημόνων που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι οποίοι τώρα φεύγουν για το εξωτερικό», και πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία εκδοτικού οίκου στις αρχές του 2017.

Σχετικά με τα δίδακτρα, ο κ. Καρδάσης ανακοίνωσε την παράταση εξόφλησης οφειλών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ στα σχέδια του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι η μείωση του κόστους σπουδών με επιχορήγηση των εξόδων μετακίνησης, η αύξηση των υποτροφιών, τα μαθήματα σε περισσότερες πόλεις κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή