Εκθεση από τη Βουλή για τον Α. Παπανδρέου

Εκθεση από τη Βουλή για τον Α. Παπανδρέου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθεση για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου εγκαινιάζει αύριο στο Περιστύλιο της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την έκθεση οργανώνει το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του ακαδημαϊκού, πολιτικού και πρωθυπουργού που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, κατά κύριο λόγο από το Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και από τα αρχεία της ΕΡΤ, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη κ.ά. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά 09.00 με 16.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT