Βροχή εκπρόθεσμων τροπολογιών από πέντε υπουργεία

Βροχή εκπρόθεσμων τροπολογιών από πέντε υπουργεία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε τροπολογίες, συνολικά 95 σελίδων, κατατέθηκαν την Τετάρτη, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε 163σέλιδο νομοσχέδιο μέσω του οποίου επιχειρείται προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε Οδηγία της Ε.Ε.

Το νομοσχέδιο είναι του υπουργείου Οικονομίας και οι τροπολογίες, όλες εκπρόθεσμες, προέρχονται από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Εργασίας.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως μεταξύ των προς ψήφιση ρυθμίσεων περιλαμβάνεται δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων για πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, η χορήγηση «επιδόματος ευθύνης» στον προϊστάμενο ενός νέου τμήματος στη Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης (ετήσιο κόστος «3,7 χιλιάδες ευρώ περίπου»), η κάλυψη λειτουργικών εξόδων του νέου τμήματος με κόστος για το οποίο «το επισπεύδον υπουργείο δεν έστειλε στοιχεία» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς και η αναδρομική νομιμοποίηση δαπανών ύψους 115,2 χιλ. ευρώ περίπου, που καταβλήθηκαν σε φορείς, βάσει αποφάσεων χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και οι οποίες θεωρούνται έγκυρες και νόμιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή