«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Αυτό το σήμα επιχείρησε να δώσει χθες ο Μαρινόπουλος με μια ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται μεν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, προσπαθεί δε να καθησυχάσει προμηθευτές και εργαζομένους, καθώς τονίζει ότι αναζητείται βιώσιμη λύση σε συνεργασία με τις τράπεζες, οι διαπραγματεύσεις με τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ανακοίνωση επρόκειτο να εκδοθεί έτσι κι αλλιώς χθες, όπως είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή», ωστόσο αποκτά άλλο νόημα μετά τη διαρροή των πληροφοριών ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας η συμφωνία για τη σύσταση κοινής εταιρείας του Μαρινόπουλου με τον Σκλαβενίτη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μαρινόπουλος χθες το απόγευμα και αφού προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με τα προβλήματα στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αναφέρει τα εξής: «Η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν. Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζές μας για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης. Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών. Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων εβδομάδων».

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η διαρροή πληροφοριών από νομικούς κύκλους που ασχολούνται με την υπόθεση ότι αναστέλλεται το σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στον Σκλαβενίτη και τον Μαρινόπουλο για τη σύσταση κοινής εταιρείας, στην οποία επρόκειτο να μεταβιβασθούν τα 33 υπερκαταστήματα της δεύτερης. Οπως επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, νομικά και τεχνικά κωλύματα καθιστούν αυτή τη στιγμή αδύνατη την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προσθέτουν ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως ο Σκλαβενίτης εγκαταλείπει οριστικά την ιδέα. Ποια είναι αυτά τα κωλύματα; Κατά κύριο λόγο, οι περί τις 2.000 εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Μαρινόπουλος με προμηθευτές και ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία στεγάζονται καταστήματά της.

Οι υποθέσεις αυτές δεν προέκυψαν, βεβαίως, ξαφνικά. Ωστόσο, λόγω της έναρξης καταβολής μέρους των οφειλομένων από την πλευρά του Μαρινόπουλου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και της προσπάθειας ρύθμισης των χρεών, πολλοί εκ των προμηθευτών είχαν αναστείλει την απόφασή τους να κινηθούν δικαστικά εναντίον της εταιρείας για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Η μη καταβολή της δόσης του Μαΐου ενεργοποίησε εκ νέου αυτές τις υποθέσεις με συνέπεια ήδη την έκδοση κάποιων διαταγών πληρωμής σε βάρος του Μαρινόπουλου.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν επίσης ότι το σενάριο που θέλει τον Σκλαβενίτη να εξαγοράζει το σύνολο του Μαρινόπουλου συγκεντρώνει εξαιρετικά λίγες πιθανότητες σε αντίθεση με το σενάριο περί υπαγωγής της τελευταίας σε καθεστώς εξυγίανσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT