Βγενόπουλος: «Κανένα ποινικό αδίκημα στην υπόθεση της Λαϊκής»

Βγενόπουλος: «Κανένα ποινικό αδίκημα στην υπόθεση της Λαϊκής»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει προκύψει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Αυτό γίνεται αντιληπτό ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ακόμα μία υπόθεση που αφορούσε έρευνες για τη Λαϊκή Τράπεζα, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για τη διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας διενεργήθηκε έλεγχος για σειρά υποθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας και συγκεκριμένα: Α) Αναφορικά με το ζήτημα της αγοράς (συγκέντρωσης) και διακράτησης ομολόγων ελληνικού Δημοσίου από τη Λαϊκή Τράπεζα. Β) Αναφορικά με την απεικόνιση της επένδυσης της Λαϊκής Τράπεζας σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου κατά τα έτη 2010 και 2011, κυρίως μέσω των οικονομικών καταστάσεων για τις περιόδους που έληξαν στις 30.6.2010, στις 31.12.2010 και στις 30.6.2011 και των ενημερωτικών δελτίων ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011 και δευτερευόντως μέσω ανακοινώσεων προς το επενδυτικό κοινό. Γ) Αναφορικά με το ζήτημα της μη διενέργειας απομείωσης της υπεραξίας (goodwill) που προέκυψε κατά την τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Εγνατίας, Marfin και Λαϊκής (Ελλάδος) στην ετήσια οικονομική έκθεση της Λαϊκής Τράπεζας για το έτος που έληξε στις 31.12.2010, στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30.6.2011 και στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο και το εννεάμηνο που έληξαν στις 31.3.2011 και 30.9.2011.

Για όλες τις υποθέσεις της Λαϊκής Τράπεζας διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη τα αποτελέσματα της οποίας βάρυναν για την κρίση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης. Μετά ταύτα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, «ολοκληρώθηκε από σειρά δικαστικών λειτουργών η διερεύνηση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούσαν στην Ελλάδα σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα με την ίδια δικανική κρίση: Δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα».

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είχε αρχειοθετήσει επίσης, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, υποθέσεις για τη Λαϊκή Τράπεζα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT