Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις»

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά και αμετάκλητα διεμήνυσε το ΚΚΕ την άρνησή του να ψηφίσει οποιαδήποτε αλλαγή στον εκλογικό νόμο, αν αυτή απέχει έστω και στο ελάχιστο από τη δική του πάγια πρόταση, που είναι η πλήρης κατάργηση του μπόνους και του ορίου του 3% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή, καθώς και η καθιέρωση «απλής, ανόθευτης και άδολης αναλογικής». Τη συγκεκριμένη θέση μετέφερε ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση που είχαν χθες. Και αν κάτι προκάλεσε εντύπωση από τις δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του ΚΚΕ εξερχόμενος του Μαξίμου είναι ότι παρουσίασε τον κ. Αλέξη Τσίπρα σε πλήρη αμφιθυμία ως προς τις δικές του προθέσεις.

«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχουν καταλήξει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα αυτά τα προβλήματα», είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας μάλιστα ότι ίδια είναι η αίσθησή του και για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο, ούτε σε εμένα προσωπικά ειπώθηκε κάτι πολύ συγκεκριμένο (από τον κ. Τσίπρα) για το ποιες διατάξεις θα τεθούν υπό συζήτηση, διαβούλευση, για αναθεώρηση. Αρα μένει να ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο των επαφών, να διαμορφώσει άποψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, για να τη θέσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εάν τη θέσει το επόμενο διάστημα», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Κατόπιν τούτων, ήταν μάλλον αναμενόμενο ο κ. Κουτσούμπας να αδράξει την ευκαιρία για να προβεί στη γνωστή κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, την οποία, όπως είπε, μετέφερε και στον πρωθυπουργό. «Ο κόσμος στενάζει στους πάγκους της εφορίας για τις φορολογικές δηλώσεις, τον ΕΝΦΙΑ και μια σειρά χαράτσια που καλείται να πληρώσει με ένα εισόδημα και με συντάξεις που έχουν μειωθεί δραστικά· και αυτά είναι που εμείς θεωρούμε μείζονα ζητήματα και όχι τον οποιοδήποτε εκλογικό νόμο και οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση ή τις σκέψεις που έχει αυτή τη στιγμή ως προτάσεις και στις οποίες δεν έχει καταλήξει ακόμα», είπε.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας διεφώνησε και με τη φημολογούμενη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι «τούτο θα οδηγούσε σε διαρχία και σε αλλαγή του πολιτειακού συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή