Βαρύ το τίμημα του Brexit για το Χ.Α.

Βαρύ το τίμημα του Brexit για το Χ.Α.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 6,5 δισ. ευρώ έχασε σήμερα η αξία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου πληρώνοντας βαρύ τίμημα για το Brexit που έχει ταρακουνήσει συθέμελα τις διεθνείς αγορές χρήματος.

Η βύθιση του γενικού δείκτη κατά 13,42% με κλείσιμο στις 534,78 μονάδες, ήταν η 3η χειρότερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του Χρηματιστηρίου. Οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές βίωσαν το σημερινό κραχ φέρνοντας στις μνήμες τους  το άνοιγμα του ΧΑ ακριβώς 14 μήνες πριν, όταν στις 4 Αυγούστου 2015  έχοντας μείνει κλειστό για ένα μήνα είχε βυθισθεί κατά 16,23% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από την ίδρυσή του(30/9/1876).

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση καταγράφοντας πτώση πάνω από 15%.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες βρέθηκαν σχεδόν κλειδωμένες από την έναρξη της συνεδρίασης να διαπραγματεύονται στο limit down.

Εκατοντάδες χαρτοφυλάκια προερχόμενα από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και άλλες χώρες ρευστοποιούσαν κατά ριπάς τους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους.

Αντίθετα η πτώση ήταν λίγο πιο ήπια σε εμποροβιομηχανικούς τίτλους της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η σημερινή μεγάλη πτώση οδήγησε το γενικό δείκτη  στα επίπεδα της 2ας Μαρτίου 2016.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή