Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απολογία» στα αρχαία

Ζάκυνθος

H αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη, στην αρχαία ελληνική γλώσσα με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά, παρουσιάζεται στις 29 Ιουνίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου. Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός αυτού του εγχειρήματος, έχει διδάξει ο ίδιος την εκφορά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και καταθέτει παράλληλα μια νέα διαφορετική μετάφραση της «Απολογίας».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Χαρούλης ταξιδεύει

Λάρισα

Επειτα από ένα χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα. Σήμερα το βράδυ εμφανίζεται στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η «Καλλιθέα» εκτός Αθηνών

Κέρκυρα

Με την «Καλλιθέα», όπως είναι ο τίτλος του άλμπουμ, στις αποσκευές του, έχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα ο Φοίβος Δεληβοριάς. Παρέα με μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών παρουσιάζει ένα… παράτολμο πρόγραμμα, που δεν περιέχει ούτε μία διασκευή γνωστού τραγουδιού σε σουίνγκ. Την Παρασκευή 1/7 θα βρεθεί στο φεστιβάλ Βίδα Λάσκα της Κέρκυρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λυρικό ρεπερτόριο

Ναύπλιο

Η διακεκριμένη υψίφωνος Τζούλια Σουγκλάκου καταφθάνει στο Ναύπλιο και υποδέχεται τον Τούρκο τενόρο με την ιδιαίτερη χροιά Efe Kislali (φωτ.) – στο πιάνο συνοδείας, ο μετρ του είδους, Δημήτρης Γιάκας. Οι τρεις τους θα χαρίσουν στο κοινό μια βραδιά γεμάτη από διαχρονικά διαμάντια του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου, τη Δευτέρα 27/6 στις 9 μ.μ., στο Βουλευτικό.

ΕΚΘΕΣΗ

Εικαστικές αντανακλάσεις

Δελφοί

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών γίνεται με τα εγκαίνια της έκθεσης «Δελφοί, εικαστικές αντανακλάσεις», με 35 έργα καλλιτεχνών από όλα τα εικαστικά πεδία (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και φωτογραφία), που ανήκουν στις συλλογές του Κέντρου και φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τον τόπο αυτό από σημαντικούς εικαστικούς. Την Παρασκευή 1/7 στην αίθουσα του Θεάτρου «Φρύνιχος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράταση έκθεσης

για τη συνοικία Εξοχών

Παρατείνεται έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βίλα Καπαντζή, Βασ. Ολγας 108). Ωρες επίσκεψης: Δευτέρα και Τρίτη 2 με 9 μ.μ., Τετάρτη έως Παρασκευή 9 π.μ. με 4 μ.μ. Ξεναγήσεις κάθε Τρίτη στις 5 μ.μ. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την ερχόμενη Τρίτη στις 9 μ.μ. το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της συνοικίας των Εξοχών» θα προβληθεί στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας»

Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στα τέλη του 19ου αιώνα, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πρωταγωνιστεί η Φιλαρέτη Κομνηνού στην πρώτη της συνεργασία με το ΚΘΒΕ ύστερα από 13 χρόνια, πλαισιωμένη από τους Ταξιάρχη Χάνο, Εφη Σταμούλη, Κώστα Σαντά, Δημήτρη Κολοβό και 30 ακόμα ηθοποιούς. Τρίτη έως Παρασκευή στις 9 μ.μ. έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η αποδόμηση του τζιν παντελονιού

Το δημοφιλές τζιν παντελόνι αποδομείται και «πρωταγωνιστεί» στην πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Deconstructing Jeans», που παρουσιάζει το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ενδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα από τη θεωρία της αποδόμησης, οι φοιτητές προσεγγίζουν το ένδυμα με καμβά το τζιν παντελόνι, πειραματίζονται μελετώντας το στυλ διάσημων σχεδιαστών και επιδιώκουν μια νέα αισθητική προσέγγιση. Η έκθεση περιλαμβάνει 30 τζιν ξαναφτιαγμένα αλλιώς και μια σειρά σχεδίων.

ΠΟΡΟΣ

Το διαχρονικά επίκαιρο Αιγαίο

Η δραστήρια γκαλερί Citronne στον Πόρο επικεντρώνεται το φετινό καλοκαίρι στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη και πολύ περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα με όσα διαδραματίζονται στα νερά και στα νησιά του. Εργα τους παρουσιάζουν εννέα σύγχρονοι καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκος, Μιχάλης Κατζουράκης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Αλέκος Κυραρίνης, Τάσος Μαντζαβίνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Σωτήρης Σόρογκας και Γιάννης Ψυχοπαίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή