Οταν τελείωσε το αλκοόλ στο Κλίβελαντ

Οταν τελείωσε το αλκοόλ στο Κλίβελαντ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επρεπε να περάσουν 52 ολόκληρα χρόνια για να πανηγυρίσει το Κλίβελαντ ένα πρωτάθλημα στον αμερικανικό επαγγελματικό αθλητισμό. Κι αν κανείς τολμούσε να φανταστεί πώς θα ήταν τα πράγματα όταν θα έσπαγε τελικά η κατάρα, πριν το καταφέρουν την περασμένη Κυριακή οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Καβαλίερς, ίσως να φανταζόταν αυτό που συνέβη, με τους δρόμους πλημμυρισμένους ευτυχείς φιλάθλους που ούρλιαζαν και κάποιους από αυτούς πάνω σε… πυροσβεστικό όχημα.

Ισως μερικοί ακόμη και να προέβλεψαν αυτό που συνέβη λίγες ώρες μετά το τέλος του έβδομου τελικού με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ότι δηλαδή η πόλη του Οχάιο, όπως αναφέρθηκε, ξέμεινε από αλκοόλ!

Αυτό όμως που κανείς δεν πρέπει να είχε φανταστεί ήταν ότι ο πρώτος μεγάλος τίτλος για την πόλη από το 1964 θα ερχόταν διά της διάλυσης της εικόνας που είχε το πρωτάθλημα μέχρι την έναρξη της σειράς των τελικών. Αυτή δεν ήταν απλώς μια κατάκτηση πρωταθλήματος: Ηταν η απόλυτη ανατροπή όσων ξέραμε για τη φετινή σεζόν, μια ανατροπή που φάνηκε να δημιουργείται και να εκτελείται πρωτίστως από έναν άνθρωπο, τον «Βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς.

«Ολοι μάς είχαν ξεγραμμένους και έτσι μαχόμαστε καλύτερα» είπε ο Λεμπρόν αμέσως μετά τη νίκη στον έβδομο τελικό κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Κάθε πρωταθλητής ισχυρίζεται ότι τον υποτίμησαν. Ομως στην περίπτωση αυτή ο Τζέιμς, οι Καβαλίερς και η πόλη του Κλίβελαντ έχουν κάθε δικαίωμα να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο φέτος. Αυτή τη φορά δεν αποτελεί κλισέ.

Ο ισχυρισμός των Γουόριορς ότι είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, πάνω και από τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, κατέρρευσε οριστικά. Μπορεί να πήραν φέτος μια νίκη παραπάνω από τους Μπουλς το 1996 στην κανονική περίοδο, αλλά πήραν κι έναν τίτλο λιγότερο…

Οι συνέπειες των τελικών θα είναι όχι μόνο στα πανάκριβα διαρκείας των Γουόριορς, που έφτασαν τα 58.000 δολάρια φέτος, αλλά και στα εμπορικά συμβόλαια του Κάρι, όπως αυτά για τα παπούτσια του. Τέρμα όμως τα αστεία με παίκτες των Καβαλίερς, όπως με τον Κέβιν Λαβ. Ο τελευταίος έχει πλέον δακτυλίδι πρωταθλητή και εργάστηκε σκληρά για να το κατακτήσει, μαζεύοντας 14 ριμπάουντ στον έβδομο τελικό. Ο δε Ρίτσαρντ Τζέφερσον απέδειξε ότι στα 35 είναι ακόμη ικανός να συνεισφέρει σε πρωταθλήτρια ομάδα, 15 χρόνια αφότου μπήκε στο ΝΒΑ παίζοντας κόντρα στον πατέρα τού Στεφ Κάρι.

Ο Κάιρι Ιρβινγκ επίσης απάντησε με ηχηρό τρόπο σε όσους έλεγαν ότι δεν αξίζει να παίζει πλάι στον Λεμπρόν, κυριαρχώντας στο τρίτο δεκάλεπτο του κρίσιμου τελικού και σκοράροντας το καλάθι της νίκης στο τέλος. Είχε έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 30,8 πόντων στους τελικούς και είναι μόλις 24 ετών.

Επίσης, όσο κι αν λοιδόρησαν κάποιοι τον Τάιρον Λιου, λέγοντας ότι είναι… βοηθός προπονητή του Τζέιμς, πρέπει πλέον να παραδεχθούμε ότι συνέλαβε ένα σχέδιο με το οποίο νίκησε στους τελικούς την ομάδα που είχε ρεκόρ 73-9 την κανονική περίοδο. Η μόνη ομάδα στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ που ανέτρεψε προβάδισμα του αντιπάλου με 3-1 στις νίκες είχε για κόουτς τον κ. Λιου.

Και φυσικά πάνω από όλα ήταν ο Λεμπρόν. Πάει πια η άποψη ότι ο Στεφ Κάρι έχει το στέμμα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στον κόσμο. Ο Τζέιμς παραμένει ο «Βασιλιάς» και με διαφορά. Την ώρα που ο παίκτης-μηχανή τριπόντων των Γουόριορς έψαχνε σε όλη τη σειρά, αν όχι και σε όλα τα πλέι-οφ, να βρει το «χέρι» του, ο Λεμπρόν κυριάρχησε απολύτως στο παρκέ. Ηταν πρώτος στα στατιστικά των τελικών σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα. Πλέον, όποιος τολμά να επικρίνει την μπασκετική καριέρα του Λεμπρόν, ή απλώς κοροϊδεύει ή είναι ηλίθιος. Ή και τα δύο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT