Πίσω από τις κάμερες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κύπρο, θέλουν

Ενώ στην Ελλάδα οι φάκελοι από την UEFA με τους ύποπτους αγώνες αμφισβητούνται και με διάφορα τεχνάσματα της ΕΠΟ για μια περίοδο είτε οι αγώνες δεν παραπέμπονταν στα αρμόδια όργανα για διερεύνηση είτε, όταν παραπέμπονταν, είχε προηγηθεί η ψήφιση ευνοϊκών διατάξεων, ώστε οι κατηγορούμενοι να μην τιμωρούνται, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικολάου, αποφάσισαν να επιβάλουν ποινές στις ομάδες μόνο και μόνο επειδή τα ονόματά τους αναφέρονται στις εκθέσεις.

ΜΠΛΟΥ.

Πρόστιμα και ταμπού

Η αναφορά και μόνο της ομάδας θα συνεπάγεται επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο θα διπλασιάζεται σε περίπτωση που το όνομα μιας ομάδας εμφανιστεί και σε δεύτερο αγώνα, ενώ την τρίτη φορά θα υπάρξει παρακράτηση της χρηματοδότησης από την Ομοσπονδία. Οποια ομάδα εμφανίζεται σε τέσσερις αγώνες θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών μέχρι υποβιβασμό. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν αφορά μόνο τις ομάδες, αλλά και τους αξιωματούχους, οι οποίοι θα τιμωρούνται με διετή αποκλεισμό. Αναγκαία σημείωση: Πρόεδρος της ΚΟΠ είναι ο Κ.ς Κουτσοκούμνης. Ο επιτετραμμένος της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα». Μόνο που «πρόβλημα» είναι και το ότι το θέμα των «στημένων» στην Ελλάδα θεωρείται ακόμη ταμπού…

ΜΠΛΟΥ.

Αδεια για ποιον λόγο;

Την άδεια από τον Ολυμπιακό πρέπει να παίρνουν όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να μιλήσουν με αθλητές από το ερασιτεχνικό τμήμα, οι οποίοι έχουν προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για μια παράλογη απόφαση, διότι στη διοργάνωση του Ρίο οι αθλητές δεν εκπροσωπούν την ομάδα του Πειραιά αλλά τη χώρα και μοναδική αρμόδια για να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι η ΕΟΕ.

Σπυρ. Σπαν.

Οι άλλοι φταίνε

Οι εξέδρες στο Euro 2016 είναι γεμάτες κόσμο, αλλά το χορτάρι των γηπέδων είναι γεμάτο… τρύπες. Η γαλλική ομοσπονδία παραδέχθηκε δημοσίως το πρόβλημα, κατ’ εντολήν της UEFA εισήγαγε άρον άρον χλοοτάπητα και μετά τα… έριξε στους συλλόγους. Πάντα οι άλλοι φταίνε.

Γ. Γ.

Αλλαγές σε Α1 και Α2

Στην ίδια χρονική φάση που ο Φάρος παραχωρεί τη θέση του στον Προμηθέα για την Α1, τα Τρίκαλα ενδέχεται να παραχωρήσουν τη θέση τους στην ίδια κατηγορία, λόγω οικονομικών δυσχερειών και δεν αποκλείονται συγχωνεύσεις. Η Λιβαδειά έγινε… Χολαργός, ο Πανιώνιος προσείλκυσε επενδυτή στην Α2 και ετοιμάζεται να κάνει πορεία ανόδου για την επιστροφή στην Α1. Ο «ιστορικός» έχει «brand name» και πιστούς, ανώνυμους (;) οπαδούς που προχώρησαν τη συμφωνία. Για τον Ιωνα Βαρουξάκη, που έχει μικρασιατική –προσφυγική– «ρίζα», υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή