Κέρι: Εχει αλλάξει η θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη αλλά δεν υποβαθμίστηκε

Κέρι: Εχει αλλάξει η θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη αλλά δεν υποβαθμίστηκε

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε την θέση της στη διεθνή σκηνή, δεν την υποβάθμισε ωστόσο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «λυπάται» για την απουσία της Βρετανίας από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον-Βρυξελλών.

«Στο ερώτημα εάν συμφωνώ ότι ο ρόλος της Βρετανίας έχει με κάποιο τρόπο υποβαθμιστεί; Όχι, νομίζω ότι έχει αλλάξει» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λείψει αυτή η φωνή εντός του πλαισίου της ΕΕ που θα αλλάξει. Προσωπικά λυπάμαι που η Βρετανία δεν θα κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ».

«Ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ισχύ για εμάς, θα εμπλέκεται σε κρίσιμο βαθμό με εμάς σε κάθε θέμα ξεχωριστά», τόνισε ο Τζον Κέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή