Σύντομα (28/06/16)

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κέντρο διανομής της Metro στη Θεσσαλονίκη

Το τρίτο κέντρο διανομής στη χώρα που αποτελεί και το πρώτο της Βορείου Ελλάδας ανακοίνωσε χθες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Metro AΕΒΕ. Μετά το κέντρο διανομής στα Οινόφυτα Αττικής, αλλά και το κέντρο διανομής Μάνδρας, που ανήκε στην εταιρεία Βερόπουλος, το κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη διαθέτει 60 ράμπες για παραλαβή και αποστολή εμπορευμάτων, ψυχόμενους χώρους κρέατος, μαναβικής, συντήρησης και κατάψυξης, χώρους ξηρού φορτίου και χώρους γραφείων. Η νέα επένδυση έχει σκοπό να αποτελέσει, αφενός, εφαλτήριο ανάπτυξης της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και, αφετέρου, να προσφέρει ακόμη υψηλότερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες logistics προς το νέο διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας. Το κέντρο διανομής γέφυρας θα εξυπηρετεί το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων (60 στο σύνολο) στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και την Κέρκυρα.

Πιστοποίηση LEED έλαβε κτίριο γραφείων της Grivalia

Ενα ακόμη από τα υφιστάμενα κτίρια γραφείων της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ πιστοποιήθηκε για το χαμηλό ενεργειακό του αποτύπωμα, ύστερα από σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης που έχει λανσάρει τους τελευταίους μήνες η εισηγμένη εταιρεία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Κηφισίας 69 στο Μαρούσι αποτελεί πλέον το τρίτο κτίριο της Grivalia που λαμβάνει πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED, ενώ εντός του έτους θα ακολουθήσει και ένα ακόμη κτίριο, όπου θα γίνουν ανάλογες επεμβάσεις. Το σύστημα LEED πιστοποιεί ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και (ανα)κατασκευαστεί με εφαρμογή των αρχών της αειφόρου δόμησης, οι οποίες αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτιρίου και αποβλέπουν στην ποσοτικοποίηση της σχετικής απόδοσης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, στο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας πραγματοποιήθηκε σειρά εργασιών, όπως π.χ. ο περιορισμός του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας μέσω εφαρμογής ανακλαστικών υλικών στο δώμα, ο περιορισμός της φωτορρύπανσης από τον εξωτερικό φωτισμό και η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης κτιρίου (BMS) για τον φωτισμό, τον κλιματισμό και την ποιότητα αέρα εσωτερικών χώρων.

Η Costa Navarino θα αποτελέσει τον χώρο φιλοξενίας της κλειστής εκδήλωσης «Architecture and Democracy», που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του φετινού Athens Democracy Forum των Νew York Times. Παράλληλα με το forum θα πραγματοποιηθεί ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα δράσεων στην Costa Navarino, μαζί με περιήγηση στο Παλάτι του Νέστορα στην Πύλο κ.ά. Ορισμένα από τα ερωτήματα που θα επιχειρηθεί να απαντηθούν και να αναλυθούν από σημαντικές προσωπικότητες διαφόρων κλάδων κατά τη διάρκεια του forum είναι τα εξής: α) Μπορεί η αρχιτεκτονική να είναι δημοκρατική; β) Με ποιους τρόπους μπορεί η αρχιτεκτονική και ο αστικός σχεδιασμός να αντιπροσωπεύουν και να προάγουν τη δημοκρατία;

Cosmote: Δώρο 2 GB τον μήνα για ΟΤΕ TV σε κινητό

2 GB δώρο κάθε μήνα, για 6 μήνες, έχουν οι πελάτες Cosmote One που έχουν και ΟΤΕ TV, ώστε να απολαμβάνουν στο κινητό τους, μέσω του δικτύου 3G και 4G της Cosmote, τα αγαπημένα τους προγράμματα με το ΟΤΕ TV GΟ1. Με τη νέα προσφορά από το Cosmote One, οι συνδρομητές ΟΤΕ ΤV μπορούν να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι, όπου και αν βρίσκονται, ποδοσφαιρικούς αγώνες, τους Ολυμπιακούς του Ρίο, που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV, και αγαπημένες σειρές. Το Cosmote One προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και πολλά οφέλη, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πελάτες της Cosmote Internet, ομιλία και ψυχαγωγία κάθε στιγμή, μέσα και έξω από το σπίτι.

Στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Τανζανία η Motor Oil

Σε συμφωνία με την Otto Energy Pty Limited για την απόκτηση του 25% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Τανζανία ήρθε η MV Upstream Tanzania Limited, θυγατρική της Motor Oil Vegas Ypstream Limited. Στην τελευταία, η Motor Oil κατέχει το 65% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στη Vegas Oil and Gas Limited. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αφορά το χερσαίο οικόπεδο «Kilosa-Kilombero», συνολικής έκτασης 17.625 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης στο συγκεκριμένο οικόπεδο διαθέτει η κοινοπραξία των εταιρειών Otto, Swala Oil and Gas (Tanzania) plc και Tata Petrodyne. Της εξόρυξη διαχειρίζεται η Swala Oil and Gas (Tanzania) plc. Ως αντάλλαγμα για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, η MV Upstream θα καταβάλει στην Otto το ποσό των 2,3 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή