Ανοδική αντίδραση ευρωπαϊκών αγορών στον πανικό

Ανοδική αντίδραση ευρωπαϊκών αγορών στον πανικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για πρώτη φορά μετά το Brexit, ενώ στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις είχε χαθεί παγκοσμίως κεφαλαιοποίηση ύψους 3 τρισ. δολαρίων. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 2,6%, όσο και ο δείκτης  CAC 40 στο Παρίσι.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 1,9%. Ανοδικά κινούνταν και η Wall Street το βράδυ, με τον δείκτη Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,8% και τον S&P 500 να ανεβαίνει κατά 0,99%. «Πέρασε ο πανικός», λέει στο Reuters o Κρίστοφερ Ντέμπικ, αναλυτής της Saxo Bank. «Υπήρξαν υπερβολικές αντιδράσεις σε όλες τις αγορές κεφαλαίων μετά την αναπάντεχη έκβαση του δημοψηφίσματος», προσθέτει ο αναλυτής Πάτρικ Ο’Χέιρ, της Briefing.com. Kέρδη εμφάνισαν και οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες είχαν βρεθεί στο κέντρο της «καταιγίδας» στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Barclays ενισχύθηκε κατά 3,4% και της Lloyds κατά 7,4%, και επίσης ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ. Η άνοδος του πετρελαίου Brent κατά 2,23%, η υποχώρηση του χρυσού κατά 0,76% αλλά και η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων αποτελούν ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν ξεπεράσει το σοκ του Brexit και ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή