Συνεργασία Ρώσων και Ελλήνων «αδιάφθορων»

Συνεργασία Ρώσων και Ελλήνων «αδιάφθορων»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον επικεφαλής των Ρώσων «αδιάφθορων» Alexander Makarov συναντήθηκε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα των Ρώσων αξιωματούχων και –επισήμως τουλάχιστον– αφορούσε θέματα εσωτερικής διάρθρωσης και λειτουργίας των δύο υπηρεσιών. Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης στη λεωφόρο Κηφισίας και πήραν μέρος, εκτός των επικεφαλής, αντιπροσωπείες αξιωματικών από τις δύο υπηρεσίες.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη συνάντηση του κ. Αναστασάκου με τον προϊστάμενο της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών «αναπτύχτηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών, την εσωτερική διάρθρωσή τους και τις μεθόδους έρευνας που εφαρμόζουν». Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στην «Κ» ότι ο κ. Makarov κάλεσε τον Ελληνα ομόλογό του για διμερείς επαφές στη Μόσχα και επισήμανε ότι οι Ρώσοι «αδιάφθοροι» εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν στενότερα με τους Ελληνες ομολόγους τους. «Οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισαν την απαρχή για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Διευκρινίζεται ότι η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Ρωσίας ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί και όχι γενικά δημόσιοι υπάλληλοι, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τέλος, καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες ο κ. Αναστασάκος είχε παρόμοιες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, ενώ προωθείται συνάντηση-συνεργασία των επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων όλων των χωρών των Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή