Και ο Σλούκας εκτός του προολυμπιακού

Και ο Σλούκας εκτός του προολυμπιακού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδυναμία του άσου της Φενέρμπαχτσε Κώστα Σλούκα να ενταχθεί στην εθνική ομάδα, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μειώνει αισθητά τις επιλογές του Φώτη Κατσικάρη στην περιφερειακή γραμμή.

Ο Σλούκας είχε εκφράσει μεγάλη επιθυμία να παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά και πίστευε ότι ίσως μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα του από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ενώ ο Κατσικάρης δεν θέλησε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του παίκτη, παρά το γεγονός ότι εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο για να τον περιμένει.

Ο μικρός χρόνος προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά ήταν εξαρχής γνωστός και δεν μπορούσε να αποτελέσει «σύμμαχο» για να ξεπεραστούν σοβαροί τραυματισμοί παικτών, όπως αυτός που έχει υποστεί ο πλέι μέικερ της Φενέρ, παρά την καλή θέληση συνεργασίας που υπήρχε εκατέρωθεν.

Η απουσία του Σλούκα καθιστά απαραίτητη την παρουσία του Γιάννη Αθηναίου στις θέσεις των περιφερειακών, μαζί με τους Καλάθη, Μάντζαρη και Ντόρσεϊ (δεν προπονήθηκε χθες λόγω γαστρεντερίτιδας), ώστε ο Κατσικάρης να διαθέτει τέσσερις παίκτες (πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ), όπως έχει καθιερωθεί σε όλες τις διοργανώσεις της Εθνικής, και θα αποκλείσει έναν παίκτη από τις θέσεις των ψηλών για την 12άδα της ελληνικής αποστολής, που θα ταξιδέψει αύριο στο Τορίνο.

Στην Μπάρτσα ο Κατσικάρης

Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την ισπανική θητεία του ο Φώτης Κατσικάρης, που θα είναι ο αντικαταστάτης του Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής της Εθνικής συναντήθηκε με τον τζένεραλ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα Ντε Λα Φουέντε και υπήρξε συμφωνία.

Εξαιτίας του ασυμβίβαστου που υπάρχει για τους προπονητές που εργάζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα, ώστε να μην απασχολούνται και σε εθνικές ομάδες, ο Κατσικάρης αναμένεται να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν επιτευχθεί η πρόκριση στο προσεχές προολυμπιακό τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή