Κάνουν τη διαφορά

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν μη επεμβατικούς τρόπους για να βελτιώσουν το πρόσωπο και το σώμα τους. Ειδικά για τις οπαδούς εναλλακτικών μεθόδων αντιγήρανσης, υπάρχουν πολλές νέες αποτελεσματικές θεραπείες.

 

NECK TIGHT

Πείτε αντίο στις ρυτίδες του λαιμού με τη νέα μέθοδο micro botox. Παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο στο Βέλγιο και, όπως μας ενημερώνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, δίνει μια λύση στο πιο δύσκολο σημείο του σώματος. Το micro botox αποτελεί μια νέα χρήση του δημοφιλούς υλικού. Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη δοσολογία και με ειδική τεχνική, με μια πολύ λεπτή βελόνα – ίδια με αυτήν της μεσοθεραπείας – και με πολλές μικρές εγχύσεις διοχετεύει το botox επιφανειακά στο μυ. Μπορεί να εφαρμοστεί και στα μάτια για τις μικρές ρυτίδες (πόδι της χήνας), διατηρώντας τη φυσική κινητικότητα στην περιοχή. Τα καλύτερα αποτελέσματα, όμως, επιτυγχάνονται στην περιοχή του λαιμού, όπου η νέα τεχνική μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμά του και τη χαλάρωση. Επίσης, βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, σύντομη και δεν αφήνει σημάδια, ενώ είναι δυνατή η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Ιδανικά, η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 5-6 μήνες.

 

ΒΛΕΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΙΕΣ

Τα μάτια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου. Καμιά γυναίκα δεν θέλει να έχει μαύρους κύκλους ή ρυτίδες που δίνουν στο πρόσωπο ταλαιπωρημένη και γερασμένη όψη. Ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Μακρυπίδης προτείνει μια νέα ενέσιμη μεσοθεραπεία για την περιοχή των ματιών, με κοκτέιλ αναζωογονητικών διαλυμάτων. Περιέχει κυρίως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, φλαβονοειδή, ρεσβερατρόλη, ανόργανα στοιχεία και άλλες δραστικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος σε βάθος και απαλύνουν τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές ρυτίδες και το πρήξιμο των ματιών. Πρόκειται για μια θεραπεία απλή και γρήγορη, ιδανική για όσες αναζητούν μη χειρουργικές μεθόδους. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά, είναι σχετικά ανώδυνη και δεν έχει παρενέργειες. Ένας μικρός ήπιος ερεθισμός υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

 

ΣΒΗΣΤΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Είστε καπνίστρια και σας ενοχλούν οι μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα; Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική, υπόσχεται την εξάλειψή τους από το άνω χείλος. Η θεραπεία, όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Symmetria, γίνεται με τη βοήθεια συσκευής που έχει την ιδιότητα να μεταφέρει συμπυκνωμένη θερμική ενέργεια στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, χωρίς να προκαλεί καταστροφή των ιστών. Μελέτες έχουν δείξει ότι, 15 μέρες μετά τη θεραπεία, οι ίνες κολλαγόνου αλλάζουν όψη και οι ρυτίδες λειαίνονται.

 

ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Τώρα υπάρχει ένας εύκολος και φυσικός τρόπος να βελτιώσετε το σχήμα του σώματός σας χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ονομάζεται Macrolane και είναι ένα διάφανο τζελ σταθεροποιημένου υαλουρονικού οξέος, που προσθέτει όγκο στους ιστούς. Βασίζεται στην τεχνολογία NASHA, εγκεκριμένη σε όλη την Ευρωπαϊκή  Ένωση. Το Macrolane, εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης, χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του όγκου και τη διαμόρφωση πολλών σημείων του σώματος, όπως οι γλουτοί, οι γάμπες και το στήθος. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 με 90 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά θα αισθανθείτε έναν ελαφρύ πόνο ή πρήξιμο στα σημεία της έγχυσης, ενώ καλά αποτελέσματα θα φανούν μετά από λίγες μέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να παραταθεί με επαναληπτικές συνεδρίες.

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΧΕΡΙΩΝ

Τα καλοσχηματισμένα μπράτσα τονίζουν τη θηλυκότητα και κολακεύουν τη γυναίκα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που φοράμε έξωμα ρούχα. Η δερματολόγος Αγνή Αλμπανοπούλου συστήνει τη θεραπεία Radiesse. Πρόκειται για ένα νέο ενέσιμο υλικό με υδροξυαπατίτη (ανόργανα μεταλλικά άλατα ασβεστίου) σε γέλη νερού, που ενεργοποιεί την παραγωγή του φυσικού σας κολλαγόνου και «ανεφοδιάζει» τα χέρια με τον χαμένο τους όγκο, χαρίζοντάς τους νεανική εμφάνιση. Για τους πολύ χαλαρούς βραχίονες, η γιατρός προτείνει τα νήματα PDO, μια μη επεμβατική θεραπεία σύσφιγξης και ανόρθωσης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό, ασφαλή (χρησιμοποιούνται ήδη στην αγγειοχειρουργική για περισσότερο από 30 χρόνια), δεν προξενούν αντιδράσεις, ενώ προκαλούν κολλαγονογένεση. Η εφαρμογή τους είναι απλή. Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας δημιουργείται ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα, που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς. Παράλληλα, προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία προσελκύει αιμοπετάλια που με τη σειρά τους ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή