Συνάντηση Τόσκα και Παρασκευόπουλου με τον Επίτροπο Muiznieks

Συνάντηση Τόσκα και Παρασκευόπουλου με τον Επίτροπο Muiznieks

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muižnieks, είχε  συνάντηση η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν με τον Nils Muižnieks στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του Επιτρόπου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Επίτροπος Nils Muižnieks ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του και εκφράστηκαν απόψεις για ζητήματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.

Συνάντηση με τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Nils Muiznieks πραγματοποίησαν, επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, η δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού για τη διερεύνηση περιστατικών αυθαιρεσίας από μέλη των σωμάτων ασφαλείας και του προσωπικού των φυλακών, μέτρα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης, η εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και η κύρωση διεθνών συνθηκών προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή