Εκθεση έργων του διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των Public

Εκθεση έργων του διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των Public

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία που συνοδεύει το σημερινό σημείωμα ανήκει στον Χρήστο Κόκκινο και είναι μία από τις βραβευθείσες του 1ου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας & βίντεο που διοργάνωσαν τα καταστήματα Public.

Την ευκαιρία ανάδειξης νέων ταλέντων στο πεδίο της φωτογραφίας, αλλά και επιβράβευσης των ήδη επαγγελματιών του χώρου, είχαν οι λάτρεις του αντικειμένου μέσω του διαγωνισμού Public Moments. Εγγύηση στη διοργάνωση του εγχειρήματος, το όνομα του σπουδαίου φωτογράφου του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, που ήταν και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι Jimi Δροσινός, Ειρήνη Βουρλούμη, Αριστείδης Κοντογιώργης, Θοδωρής Μάρκου και Γιώργος Φρέντζος.

Τα βραβευθέντα έργα εκτέθηκαν για μία εβδομάδα (29 Ιουνίου – 6 Ιουλίου) στα μάτια του κοινού στο προαύλιο του Νομισματικού Μουσείου. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή αποτύπωσης εικόνας, είτε κινητό τηλέφωνο είτε φωτογραφική μηχανή, action camera ή drone και διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πόλη, Φύση, Ανθρωπος. Συνολικά, οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν με περισσότερες από 65.000 φωτογραφίες και βίντεο, οι οποίες στη συνέχεια κρίθηκαν από το κοινό και από την κριτική επιτροπή στις επιμέρους κατηγορίες.

Οι νικητές κέρδισαν χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές Public συνολικής αξίας 8.600 ευρώ. Τα έργα τους θα προβληθούν, μετά τη φωτογραφική έκθεση, στο προαύλιο του μουσείου από τα καταστήματα Public, τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας, προωθώντας όλες τις νέες τάσεις στη φωτογραφία και στο βίντεο, ενώ έχουν εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Sigma, η Metz, η Manfrotto και η National Geographic. Τέλος, συστηματικά διοργανώνουν σεμινάρια φωτογραφίας με τον Θοδωρή Μάρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή