Δροσερό τσίζκεϊκ με ζελέ φρούτων

Δροσερό τσίζκεϊκ με ζελέ φρούτων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 25΄, Αναμονή: τουλάχιστον 4 ώρες,

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)

  • 180 γρ. μπισκότα digestive 
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. χυμός από ρόδι ή βύσσινα
  • 2 φλιτζ. διάφορα κόκκινα φρούτα

Διαδικασία: 

Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά τρίμματα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Αποσύρουμε όταν λιώσει το βούτυρο, χωρίς όμως να κάψει. Θα πρέπει να έχουν μείνει μικρά άλιωτα κομματάκια μέσα. Ανακατεύουμε τα τρίμματα των μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να ενωθούν καλά και να προκύψει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 22 εκ. Το πιέζουμε και λίγο προς τα κάτω αλλά και στα τοιχώματα, ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής, μπισκοτένια βάση. Αφήνουμε για λίγο τη φόρμα κατά μέρος. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος. Τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το τυρί, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

Μόλις ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα, το αδειάζουμε στη βάση με τα μπισκότα. Το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε μπόλικο παγωμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τα στύβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και η ζελατίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε ένα μπολ με μπόλικα παγάκια και ακουμπάμε πάνω τους την κατσαρόλα, ώστε να κρυώσει το μείγμα πιο γρήγορα, αλλά να μην πήξει.

Στο μεταξύ, πλένουμε καλά τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Καθαρίζουμε τα φρούτα από τα κουκούτσια και τις φλούδες τους (αν έχουν) και τα ψιλοκόβουμε. Τα αραδιάζουμε πάνω από την κρέμα και περιχύνουμε με το ζελέ, αφού έχει αρχίσει να πήζει ελαφρώς.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα κορνέ. Γαρνίρουμε το γλυκό κατά βούληση.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή