Η πρωτοπορία της συλλογικής ζωής στα σύγχρονα κοινόβια

Η πρωτοπορία της συλλογικής ζωής στα σύγχρονα κοινόβια

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλεξάνδρα Ευαγγελίδη, 41 ετών, κοιμάται στο μεγάλο υπνοδωμάτιο του πελώριου σπιτιού που διαθέτει τέσσερις κάμαρες ύπνου, τρία λουτρά και χώρο στάθμευσης δύο αυτοκινήτων. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμάται η κόρη της Τζούνο, έξι ετών και η συνομήλική της Κλερ, ενώ λίγο πιο πέρα κοιμάται ο τετράχρονος Ελι. Η μητέρα του Ασλεϊ Γουέλτς, 24 ετών, κοιμάται απέναντι, σε ένα δωμάτιο που δεν έχει το δικό του μπάνιο αλλά έχει βεράντα, ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμάται ο 37χρονος Τζάστιν Μπάλθροπ, πατέρας της Κλερ.

Η Αμπι Λιούις επισκέπτεται το σπίτι για ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Ολοι τη φωνάζουν γιαγιά. Είναι μητέρα του Μπάλθροπ και ζει στην Αλμπουκέρκη. «Τα καταφέρνει μία χαρά εδώ», εξηγεί ο άνδρας. «Αλλωστε στο παρελθόν ζούσε σε μία κοινότητα χίπηδων».

Αυτή είναι η οικογένεια Τοπάνγκα, όπως την αποκαλούν οι γείτονες. Στην πραγματικότητα βρίσκονται στην πρωτοπορία της συλλογικής ζωής και της ανατροφής των παιδιών, σύμφωνα με το σύγχρονο στυλ που επιβάλλει την ύπαρξη αυτού του καταπληκτικού σπιτιού με την ασυναγώνιστη θέα και τα περίτεχνα ταβάνια, που αξίζει δύο εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται μόλις είκοσι λεπτά από τη Σάντα Μόνικα.

Αυτού του είδους η συλλογική ζωή -τα παράξενα σύγχρονα κοινόβια- κερδίζει διαρκώς οπαδούς στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, αποτέλεσμα των πολύ υψηλών ενοικίων και της ανάγκης για συλλογικότητα, ενώ συνήθως τέτοιες επιχειρηματικές επιλογές στοχεύουν περισσότερο τους νέους και άτεκνους. Η κατάσταση σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετική και η «οικογένεια Τοπάνγκα» δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο μονογονεϊκές οικογένειες και φυσικά τα παιδιά τους. Ολοι, άλλωστε, οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι το πιο σημαντικό από αυτή την εμπειρία είναι οι αδελφικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των παιδιών.

Στην πραγματικότητα αυτά τα παράξενα κοινόβια πληρούν τις ανάγκες των οικογενειών που θέλουν να ζήσουν συλλογική ζωή και να αμβλύνουν έτσι τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν αν ζούσαν κατά μόνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή