«Κλωτσιά προς τα πάνω»… για τον Π. Ρουμελιώτη

«Κλωτσιά προς τα πάνω»… για τον Π. Ρουμελιώτη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Π. Ρουμελιώτης, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση αποσκοπεί στο να αφοσιωθεί ο κ. Ρουμελιώτης στην υπόθεση της ένταξης της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων. Πάντως, ο κ. Ρουμελιώτης έως τώρα έβαζε εμπόδια στην αξιοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος». Επί της ουσίας, πρόκειται για μια αποχώρηση διά της αναβαθμίσεως ή όπως λέγεται στην καθομιλουμένη «κλωτσιά προς τα πάνω».

Αχρείαστο… «Παράθυρο» να μην ισχύσει από το 2018 το μέτρο του τέλους διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας αφήνει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Σύμφωνα με την αναπλ. υπουργό, το εν λόγω τέλος έχει συμφωνηθεί να μπει εάν και εφόσον χρειασθεί. Η ίδια το χαρακτηρίζει αχρείαστο, θεωρώντας παράλληλα πως εάν βοηθήσει η πορεία των εσόδων και υπάρξει η αναμενόμενη ανάπτυξη, θα μειωθούν και οι φορολογικοί συντελεστές στον τουρισμό.

Ρεκόρ απορρόφησης ΕΣΠΑ τον Ιούνιο 2016

Το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης του παλαιού ΕΣΠΑ στην Ε.Ε. πέτυχε τον Ιούνιο του 2016 η χώρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων από την Ελλάδα ανήλθε στο 99,5% έναντι 91,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Alpha Bank, η υψηλή απορρόφηση των κονδυλίων στο πλαίσιο του παλαιού ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και των λοιπών ευρωπαϊκών ταμείων, συνέβαλε σημαντικά το τελευταίο 12μηνο στην άμβλυνση των υφεσιακών επιπτώσεων εξαιτίας της επιβολής των κεφαλαιακών περιορισμών και της αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο του 2015 παρατηρείται επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στο α’ εξάμηνο του 2015 εκταμιεύθηκαν μόλις 406 εκατ. ευρώ, στο β’ εξάμηνο οι εισροές σχεδόν πενταπλασιάσθηκαν και ανήλθαν σε 1,9 δισ. ευρώ.

H χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΘ ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Δημ. Ρούτου ως νέου μέλους στο 11μελές συμβούλιο. Ο κ. Ρούτος διετέλεσε και πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Σύμφωνα με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Κων. Μέλιος θα οριστεί πρόεδρος, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο Δημ. Μακρής.

Στη Fairfax η Eurolife Insurance Group

Μέσω της Costa Luxembourg S.a.r.I. θα γίνει η απόκτηση από τον όμιλο Faifax του 80% των μετοχών της Eurolife Insurance Group, του ασφαλιστικού ομίλου που ανήκε μέχρι πρόσφατα στην Eurobank. H Costa Luxembourg ανήκει κατά 100% στη Fairfax Financial Holding και στην OPG Commercial Holding, και τη σχετική έγκριση έδωσε η ΤτE. Το τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται σε 316 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, τη θυγατρική μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα, καθώς και την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέσω της τράπεζας.

Στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της ΔΕΗ, τη Δευτέρα

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα και το διάστημα 10 π.μ. με 1 μ.μ., την ώρα δηλαδή που θα διεξάγονται οι εργασίες της γενικής συνέλευσης τη ΔΕΗ, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία αναμένεται να επιχειρήσει εκ νέου να αποτρέψει τις αποφάσεις για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, κάτι που πέτυχε προ δύο εβδομάδων, υποχρεώνοντας τη διοίκηση της ΔΕΗ να διεκόψει τις εργασίες της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης. Στο μεταξύ, τα πνεύματα στη ΓΕΝΟΠ έχουν οξυνθεί περαιτέρω μετά και τις αποκαλύψεις για μεταφορά στο νέο υπερταμείο, εκτός του ΑΔΜΗΕ και του 34% της ΔΕΗ από το ποσοστό του Δημοσίου που δεν είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή