Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε τρένα και προαστιακό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε τρένα και προαστιακό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (Παπάγου), οι εργαζόμενοι στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη μη υπογραφή συλλογικής συμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα επιχειρήσουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Με όχημα τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν βάλει λουκέτο, ακυρώνοντας ουσιαστικά το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου. Με αιχμή την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι σιδηροδρομικοί προχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, αποκλείοντας επιβάτες και εμπορεύματα από οποιαδήποτε σιδηροδρομική μετακίνηση.

Οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να αποσυνδεθούν από τον διαγωνισμό που «τρέχει» αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και στον οποίο υπεβλήθη μόνο μία δεσμευτική προσφορά. Κύκλοι της σιδηροδρομικής αγοράς κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα χαμηλή οικονομική προσφορά από πλευράς Ιταλών, η οποία δεν εξασφαλίζει την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικώς οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή