Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, στη μνήμη του οποίου θα είναι αφιερωμένη η παράσταση. Η δεύτερη παράσταση θα γίνει το Σάββατο στις 9 μ.μ.

• Συνεχίζεται στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του ΚΘΒΕ. Πρωταγωνιστούν η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Ταξιάρχης Χάνος και η Εφη Σταμούλη. Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Από Τρίτη έως Παρασκευή στις 9 μ.μ.

• Αναδρομική έκθεση του ντιζάινερ Στέργιου Δελιαλή με γραφιστικά έργα και κατασκευές από την 55χρονη πορεία του και την ιστορία του Μουσείου Design παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του ΚΜΣΤ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

• Εκθεση ζωγραφικής για το Αιγαίο στην αίθουσα τέχνης «Ηως». Συμμετέχουν οι: Μαρία Βαρδάκη, Αντώνης Καλαμαράς, Θεόδωρος Κωβαίος, Βερόνικα Μαλαγόν, Αλκηστις – Λάρα Παπαδάκη, Αναστασία Παύλου, Μαρίνα Τρουπή. Χέυδεν 38, πλατεία Βικτωρίας. Διάρκεια μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

• Η θεατρική ομάδα naan και το Gazarte παρουσιάζουν σήμερα το βράδυ στις 9.30 μ.μ. την παράσταση «Η κυρία της νύχτας», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Σακά, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης κ.ά. Βουτάδων 34, Γκάζι.

• Παρατείνεται μέχρι τις 23 Ιουλίου η έκθεση «Ατίθασα Νιάτα» στη Γκαλερί Ευριπίδη, με τη συμμετοχή τεσσάρων εικαστικών, γεννημένων στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τους Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο, Μαριάννα Κατσουλίδη, Μάρτιν Ντόνεφ και Κωνσταντίνο Πάτσιο. (Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι)

• Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Κυριακή στις 9.30 μ.μ. Πρωταγωνιστούν οι: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης κ.ά.

• Mε συνοδοιπόρους την Ελλη Πασπαλά και τους νέους τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολο Κίτσο, η Underground Youth Orchestra εμφανίζεται το Σάββατο στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Στις 9 μ.μ.

• Η πρεσβεία της Νότιας Αφρικής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα (18/7) με μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των μεταναστριών στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210-61.78.044.

• Στη Μικρή Επίδαυρο εμφανίζεται σήμερα και αύριο ο Σταμάτης Κραουνάκης. Παρουσιάζει την μελοποιημένη παράσταση «8 Οκτωβρίου 1838 – Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα». Με την Ελένη Ουζουνίδου.

• Το δημοφιλές μιούζικαλ «West Side Story» παρουσιάζει η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αύριο, την Κυριακή και τη Δευτέρα το βράδυ. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου.

• Η ομάδα Θεάτρου ΑTONAλ και η Σοφία Μαραθάκη παρουσιάζουν την παράσταση «La dispute», βασισμένη στη «Φιλονικία» του Μαριβώ. Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Λήδα Κουτσοδασκάλου κ.ά. 15 & 16/7, Πειραιώς 260, Χώρος Η

• Νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κόττη εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. Διάρκεια έως τις 28/7.

• Ο Young Lear της Ιόλης Ανδρεάδη, ελεύθερη διασκευή της γνωστής ιστορίας του βασιλιά της Βρετάνης, παρουσιάζεται στις 17 & 18/7 στην Πειραιώς 260 (Χώρος Ε). Παίζουν: Χριστίνα Γαρμπή, Ελεάνα Καυκαλά, Μιλτιάδης Φιορέντζης κ.ά.

• «Η ασπίς και το συμπόσιο», μεταγραφή και απόδοση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού από τον Χριστόφορο Χριστοφή και τον Γιώργο Παπαθεοδώρου, παρουσιάζεται αύριο το βράδυ στο Θέατρο Πέτρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT