Χανιά και Σαντορίνη «ψάχνουν» το καλοκαίρι οι Ελληνες μέσω της Trivago

Χανιά και Σαντορίνη «ψάχνουν» το καλοκαίρι οι Ελληνες μέσω της Trivago

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ελληνες τουρίστες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δημοσιοποίησε η Trivago, με βάση έρευνα των αναζητήσεων στην εγχώρια αγορά από τους χρήστες του διεθνούς ιστότοπου σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών.

Στις πρώτες δύο θέσεις των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Ελλήνων για το δίμηνο, όπως και πέρυσι, κατατάσσονται τα Χανιά και η Σαντορίνη. Τη λίστα με τους 15 κορυφαίους προορισμούς συμπληρώνουν η Ζάκυνθος, η Νάξος, η Κέρκυρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Λευκάδα, η Μήλος, η Κεφαλονιά, η Θάσος, η Σκιάθος, η Σύρος, τα Σύβοτα και η Σκόπελος. Η έρευνα της Trivago διεξήχθη για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 22ας Μαΐου για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31ης Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, ανέφερε στην «Κ» ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος για την αγορά οργανωμένων τουριστικών πακέτων από τους Ελληνες, τόσο για εγχώριους όσο και για ξένους προορισμούς. Βέβαια, η σύγκριση γίνεται με μία περίοδο, πέρυσι, που η ελληνική ταξιδιωτική αγορά είχε υποστεί σοβαρή πτώση λόγω της επιβολής των capital controls. Πάντως, ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι μέσα από έρευνα αγοράς των τουριστικών πακέτων που διαθέτουν τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορεί κανείς να βρει ελκυστικές τιμές ακόμη και στην αιχμή της σεζόν, ειδικά σε περιοχές όπου καταγράφεται πτώση στον εισερχόμενο τουρισμό.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι δράσεις από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την ενίσχυση των προορισμών, των οποίων η εικόνα έχει πληγεί από τις υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα να καταγράφεται σημαντική πτώση στην τουριστική τους κίνηση. Ειδικότερα, ακόμη δύο ταξίδια εξοικείωσης θα πραγματοποιηθούν στο Ανατολικό Αιγαίο με στόχο την προσέλκυση Τούρκων και Γάλλων επισκεπτών βάσει του σχεδιασμού για την τουριστική ενίσχυση των νησιών, που έχει σχεδιάσει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Ειδικότερα, 4 δημοσιογράφοι και τεχνικοί του τηλεοπτικού καναλιού World Travel Channel θα επισκεφθούν τη Λέσβο και τη Σάμο, με στόχο τη διενέργεια τηλεοπτικών γυρισμάτων στα αξιοθέατα, στις παραλίες και στις διαδρομές των δύο νησιών. Το ρεπορτάζ έχει προγραμματισθεί να προβληθεί στην εκπομπή «Welcome To» του World Travel Channel που εκπέμπει στην Τουρκία, καθώς και στο διεθνές δίκτυο του καναλιού στην αγγλική γλώσσα. Το δημοσιογραφικό ταξίδι οργανώνεται από το γραφείο του ΕΟΤ στην Τουρκία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, στην Κω θα βρεθούν από τις 25 ώς τις 28 Ιουλίου πέντε Γάλλοι δημοσιογράφοι και μπλόγκερ με σκοπό την τουριστική προβολή του νησιού. Το ταξίδι οργανώνεται από το Γραφείο του ΕΟΤ στη Γαλλία με τη συνεργασία του Δήμου Κω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT