Υποχώρηση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Υποχώρηση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελευταία συνεδρίαση της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Ιουλίου κυριάρχησαν οι πωλητές, αφού ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων αποδείχθηκε ισχυρότερος μεταξύ των ενεργών χαρτοφυλακίων.

Εξάλλου σε μία περίοδο με νωχελικό τζίρο η καταγραφή βραχυπρόθεσμων κερδών είναι βασική προτεραιότητα για τα hedge funds που δραστηριοποιούνται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που παραμένει το πιο ρηχό χρηματιστήριο μεταξύ των 19 χρηματιστηρίων της ευρωζώνης.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 0,97% και διαμορφώθηκε στις 557,36 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47 εκατ. ευρώ. Οπως διευκρινίζουν χρηματιστηριακά στελέχη, το επταήμερο ανοδικό σερί του χρηματιστηρίου που προηγήθηκε είχε την υποστήριξη από τα εγχώρια και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια προκειμένου να καλύψουν μέρος των απωλειών που προκάλεσε το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

Οι επενδυτές την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις εισηγμένων όπως είναι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου είχαμε την τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου ή την επαναληπτική συνέλευση των Πλαστικών Κρήτης για επιστροφή κεφαλαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT