Εντείνεται η αντεπίθεση Ερντογάν

Εντείνεται η αντεπίθεση Ερντογάν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κύμα της αντεπίθεσης και εκδίκησης της τουρκικής κυβέρνησης μεγεθύνεται και λαμβάνει νέες διαστάσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αγκυρα δείχνουν ότι πλέον το κύμα της αντεπίθεσης αγγίζει πάνω από 27.000 πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες, η κυβέρνηση προχωρά στην παύση των καθηκόντων χιλιάδων ακαδημαϊκών, δασκάλων και γραφειοκρατών.

Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ανάκληση των αδειών περισσότερων από είκοσι χιλιάδων δασκάλων, που φέρονται να συνδέονται με τη διοργάνωση του πραξικοπήματος.

Την ίδια στιγμή, οδηγία δόθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας να υποβάλουν την παραίτησή τους όλοι οι κοσμήτορες σχολών.  Δεν είναι ακόμη γνωστό αν, και πότε, θα υπάρξει αντίστοιχη οδηγία και για πρυτάνεις. Πρόκειται συνολικά για 1.577 κοσμήτορες εκ των οποίων οι 1.176 βρίσκονται σε δημόσια και οι 401 σε ιδιωτικά (βακουφικά) πανεπιστήμια.

Οι απομακρύνσεις από τα καθήκοντα και οι συλλήψεις έχουν αγγίξει πλέον την Πρωθυπουργία, τα υπουργεία και τις μυστικές υπηρεσίες.

Ανάκληση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών

Η εποπτεύουσα αρχή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Τουρκία ακύρωσε σήμερα τις άδειες όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με το μετριοπαθές ισλαμιστικό κίνημα Χιζμέτ, του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η τουρκική κυβέρνηση προσάπτει τη διοργάνωση του πραξικοπήματος

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα στην Αγκυρα κυκλοφορεί μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Κάποιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι μεταδίδουν την πληροφορία ότι αύριο η κυβέρνηση θα κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη την χώρα. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός είχαν ανακοινώσει ότι αύριο η κυβέρνηση θα λάβει μια πολύ σημαντική απόφαση. Τις τελευταίες ώρες, στην Άγκυρα, στους δρόμους που οδηγούν στην αμερικανική πρεσβεία έχουν συγκεντρωθεί πλήθη που ζητούν από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στην επιστροφή του Γκιουλέν.

Για το βράδυ της Τρίτης, σε δεκάδες τουρκικές πόλεις έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή