75 χρόνια ξεχωριστή πορεία για την Jeep

75 χρόνια ξεχωριστή πορεία για την Jeep

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jeep γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια της στον χώρο της αυτοκίνησης. Από το 1941, η αμερικανική φίρμα τροφοδοτεί τόσο την αγορά όσο και τον στρατό με τα καλύτερα τετρακίνητα αυτοκίνητα, τα οποία δεν γνωρίζουν τι θα πει… εμπόδιο. Το σύστημα 4×4, με το οποίο εξοπλίζονται όλα τα μοντέλα της Jeep, αποτελεί το βασικό συστατικό για τους λάτρεις της off-road οδήγησης και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έγινε η φίρμα ιδιαίτερα αγαπητή. Στο πλαίσιο εορτασμών των 75 χρόνων, η Jeep λάνσαρε μια νέα σειρά από ειδικές εκδόσεις για όλα της τα μοντέλα, τα οποία ονόμασε «75th Anniversary Edition». Ανάμεσά τους και το πιο περιπετειώδες Jeep Renegade. Η απλή έκδοση του Renegade γνώρισε στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της Jeep στα ύψη.

Το Renegade σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV και συνδυάζει την κληρονομιά της Jeep με τη μοντέρνα αισθητική. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι απέσπασε και το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» για την Ελλάδα, μιας και διαθέτει δυναμική προσωπικότητα με επιθετικές γραμμές και φυσικά το σήμα κατατεθέν της: τις κάθετες γρίλιες στη μάσκα.

Το εσωτερικό ακολουθεί τον δυναμικό χαρακτήρα του και τονίζεται από την υψηλή ποιότητα των υλικών. Επίσης, αναβαθμίζεται και με το σύστημα πολυμέσων Uconnect που συνδυάζεται με οθόνη αφής (5 ή 6,5 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα. Προσφέρεται με 16 συνδυασμούς κινητήρων/μετάδοσης, ενώ προαιρετικά εξοπλίζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων που τοποθετείται για πρώτη φορά σε μικρό SUV.

Ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μηχανολογικά, έχει κυρίως η δικίνητη έκδοση με τον 1.4 Turbo των 140 ίππων, καθώς και η έκδοση 1.4 Turbo 170 ίππων 4×4. Από πλευράς diesel υπάρχει και το δικίνητο Renegade 1.6 MultiJet II των 120 ίππων και 320 Nm ροπής. Το μικρό SUV είναι σχεδιασμένο στην Αμερική και κατασκευάζεται στην Ιταλία, αναδεικνύοντας έτσι τον παγκόσμιο προσανατολισμό της μάρκας.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της χώρας μας (περί τελών ταξινόμησης), η τιμή εκκίνησης του Jeep Renegade είναι τα 19.900 ευρώ και αφορά τον κινητήρα 1.6 E-TorQ των 110 ίππων, ενώ η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση ξεκινάει από τα 21.900 ευρώ. Με στόχο όμως να αφαιρέσει τυχόν οικονομικό άγχος από τον υποψήφιο αγοραστή, η Jeep ανακοίνωσε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αγοράς αυτοκινήτου «Jeep Value». Η επίσημη αντιπροσωπεία εγγυάται την επαναγορά του Jeep σε προσυμφωνημένη τιμή και για διάστημα πέντε ετών από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, σε περίπτωση που θέλει κανείς απλά να το επιστρέψει ή να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο μοντέλο. Το πρόγραμμα προσφέρεται ασχέτως με τον τρόπο πληρωμής του αυτοκινήτου και η αντιπροσωπεία υπόσχεται την ελκυστικότερη τιμή επαναγοράς.

To «φαινόμενο» Nissan Qashqai

75 χρόνια ξεχωριστή πορεία για την Jeep-1

Αναμφισβήτητα το Qashqai αποτελεί για τη Nissan μια μοναδική συνταγή επιτυχίας, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2015 κατάφερε να γίνει το μοντέλο που έσπασε το φράγμα των 500.000 παραχθέντων αυτοκινήτων στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα στο εργοστάσιο παραγωγής. Για τον λόγο αυτό, η Nissan κατασκευάζει ένα νέο Qashqai κάθε 62 δευτερόλεπτα (ή 58 ανά ώρα), προκειμένου να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά στην Ελλάδα, τo Nissan Qashqai αποτελεί την κορυφαία επιλογή αγοράς νέου αυτοκινήτου στην κατηγορία του, γεγονός που επιβεβαιώνεται πλήρως από τα επίσημα στοιχεία των συνολικών ταξινομήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Πιο συγκεκριμένα, το Nissan Qashqai κατατάσσεται στην πρώτη θέση στα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας (C seagment), με 1.438 ταξινομήσεις.

Peugeot 2008, το νέο SUV της φίρμας

75 χρόνια ξεχωριστή πορεία για την Jeep-2

Το νέο Peugeot 2008 απέκτησε μία ακόμη πιο δυναμική και ελκυστική εμφάνιση σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Η νέα μπροστινή κάθετη γρίλια, οι προεκτάσεις στα τόξα των τροχών και τα πρωτότυπα σχεδιαστικά μπροστινά high tech φωτιστικά σώματα είναι λίγα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον Γάλλο πιο… σύγχρονο. Το νέο 2008 ενισχύεται και από τη μοναδική αίσθηση ελέγχου, χάρη στο καινοτόμο Peugeot i-Cockpit που εντυπωσιάζει και διασφαλίζει όλα τα προτερήματα του αυτοκινήτου: προνοητικότητα, ευελιξία, άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση. Το Grip Control, ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, προσδίδει στο 2008 απόλυτη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους εδαφών, ενώ συνδυάζεται με ελαστικά προδιαγραφών Mud & Snow (all-Season). Επίσης, διαθέτει μεταξύ άλλων και νέα στοιχεία εξοπλισμού, όπως το σύστημα Mirror Screen (που βασίζεται στα MirrorLinkTM και Apple Carplay), κάμερα οπισθοπορείας, αυτόνομη πέδηση (Active City Brake) και υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist).

Το νέο SUV εφοδιάζεται με τους διακεκριμένους βενζινοκινητήρες 1.2 PureTech με αποδόσεις 82, 110 και 130 ίππων. Η σειρά των κινητήρων πετρελαίου περιλαμβάνει τον βραβευμένο 1.6 BlueHDi των 75, 100 και 120 ίππων και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι τα 3,5 λτ./100 χλμ. Η τιμή έναρξης του νέου Peugeot 2008 είναι τα 14.850 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή